Dagens namn: Helge

Skrattas ut av hela arenan efter tabben

Publicerad 2012-03-02

Setoguchi lär ha mardrömmar efter straffen

Minnesotas Devin Setoguchi ordnade fram förlängning och sedermera straffar med sitt sena kvitteringsmål.

Men det är knappast något han gläds över i efterhand.

I straffläggningen tappade forwarden pucken strax innanför blålinjen, ramlade – och lämnade sedan isen snabbt när Montreal firade segern.

Visst, Devin Setoguchi kan trösta sig med att han räddade en poäng åt sitt Minnesota.

Montreals målvakt, Carey Price, drabbades av övermod och försökte själv punktera matchen genom att sätta 5-3 i tom bur. Men han lyckades inte få ut pucken ur egen zon och med bara tio sekunder kvar av den tredje perioden kunde Setoguchi kvittera till 4-4.

Var tvungen att göra mål

Trots det skulle det bli Price som skrattade sist.

Som siste straffskytt för Minnesota var Setoguchi tvungen att göra mål.

Men strax efter att han passerat blålinjen tappade han snöpligt pucken och drattade sedan på ändan. Medan Price skrinnade ut från målet och trixade lite med trissan innan han firade med lagkamraterna lämnade Setoguchi isen snabbt.

”Frustrerande”

– Så fort du stannar är det över. Jag bestämde mig bara för att göra det med lite mer stil och finess, säger Devin Setoguchi till nhl.com och fortsätter:

– Det är frustrerande. Man har en chans att hålla matchen vid liv och så händer en sådan sak.

Hattrick av Krejci

David Krejci gjorde bara två mål under hela februari.

I natt lossnade det.

Tjecken, som vann poängligan i Stanley Cup-slutspelet i våras, såg med ett hattrick till att Boston besegrade New Jersey med 4-3.

Svenskarna gick poänglösa från isen.

Men efter att Alexandre Burrows gjort matchens första mål i inledningen av den tredje perioden kunde ligaledande Vancouver till slut vinna mot St. Louis med 2-0 sedan Chris Higgins fastställt slutresultatet i tom bur.

Evander Kane kickade igång målfesten fyra minuter in på den första perioden och gjorde sedan ytterligare ett mål och två assist när Winnipeg krossade divisionsrivalen Florida med 7-0.

Segern innebär att Winnipeg nu är uppe på slutspelsplats och bara har två poäng upp till Panthers.