Mirakelvändning av Troja

Publicerad 2011-12-11

Gjorde fyra mål på fyra min

Troja-Ljungby-Bofors 4-3

Succémålvakten Daniel Bellissimo missade fredagens match mot Sundsvall (seger med 6-2) på grund av magsjuka.

I bortamötet mot Troja-Ljungby var han tillbaka i Bofors mål – och såg med fyra minuter kvar av den tredje perioden ut att vara på väg mot sin tredje nolla i hockeyallsvenskan.

Då kom Trojas mirakelvändning.

När matchklockan stod på 15.59 reducerade norrmannen Robin Dahlström Bofors ledning till 1-3. En och en halv minut senare satte sedan lagkaptenen Mikael Ahlén 2-3.

Efter att båda lagen tagit time out och Troja satt in en extra utespelare i stället för målvakten Trevor Koenig kvitterade Jesper Williamsson till 3-3 med 30 sekunder kvar av matchen.

En sanslös upphämtning redan där. Och det skulle komma mer.

Med fem sekunder kvar till slutsignalen fullbordade nämligen slovenen Ziga Pavlin, som spelat fram till både 2-3 och 3-3, den helgalna vändningen genom att göra 4-3.

Troja tog därmed sin tredje raka seger.

Borås-Oskarshamn 2-3

Jumbon Borås lyckades inte följa upp skrällsegern mot Leksand med en ny vinst.

Marcus Sörensen gav visserligen hemmalaget ledningen i den första perioden. Men efter mål av Evan McGrath, David Rodman och Chris Nybeck hade Oskarshamn halvvägs in på matchen seglat ifrån till 3-1.

Borås bytte då ut Magnus Åkerlund till förmån för Jonatan Bjurö i målet.

Det resulterade i ett reduceringsmål från Marcus Sörensen, men närmare än så kom inte Borås.

Oskarshamn klättrade tack vare segern upp på sjunde plats i tabellen.