Här rasar ”Kenta” och Frölunda igen

Publicerad 2012-03-15

Fick kvitteringsmål bortdömt

Här rasar ”Kenta” Johansson och Frölunda igen.

Göteborgarna trodde att de hade kvitterat till 1–1 mot Brynäs – men målet dömdes bort efter lång videogranskning.

– Pucken är över, det kan ju alla se, säger Johansson.

I söndags, i det första kvartsfinalmötet mellan Brynäs och Frölunda, fick Gävlelaget med sig ett mål som egentligen borde ha dömts bort.

Domaren Morgan Johansson höll upp armen för en utvisning på en hemmaspelare, men sekunden senare sprätte Daniel Widing in pucken i nättaket och Johansson ändrade sitt beslut.

I kväll stod domarteamet återigen i fokus.

Direkt i inledningen av den andra perioden kvitterade Magnus Kahnberg till 1–1 efter att ha slängt in pucken på chans från det högra sarghörnet.

Pucken låg under ”Honken”

Brynäs-målvakten Johan Holmqvist lyckades inte hålla tätt vid sin främre stolpe och gummitrissan såg ut att trilla in bakom ”Honken”.

Kahnberg och Frölunda jublade – men domarna valde att videogranska målet.

Av reprisbilderna var det svårt att urskilja om pucken var inne – eftersom den försvann in under ”Honken” – och efter en lång stund kallade Christer Lärking till sig sina domarkollegor för att konferera.

Beslutet: inget mål.

Frölunda-tränaren ”Kenta” Johansson rasade och viftade yvigt med armarna i bortabåset. Han var inte nöjd med beslutet och skrek mot domarna när han fick prata med dem.

– Pucken var över mållinjen, det såg ju alla. Men sedan om man kan göra en videobedömning på om han har blåst eller inte... det borde han väl veta själv. Det var jättekonstigt, sa Johansson till Canal plus i den andra periodpausen.

Kahnberg fick revansch direkt

Kort efter det bortdömda målet kom dock kvitteringen – och då var det inget snack om saken. Samme Magnus Kahnberg snärtade in 1–1 drygt tre minuter in i mittronden.

Men gästernas synpunkter på domarinsatsen slutade inte där.

Halvvägs in i den andra perioden återtog Brynäs ledningen – efter en omdiskuterad utvisning.

Jonathan Granström muckade gräl med Fredrik Pettersson under ett grinigt spelavbrott, med flera hetsporrar inblandade. Tre spelare i vardera lag visades ut – plus Pettersson, som Frölundalägret inte tyckte gjorde sig skyldig till något regelbrott.

– Det var ju Granström som sökte upp irritationen och Pettersson bara stod där, sa Canal plus Anders ”Ankan” Parmström.

Innan den händelserika perioden var över hade just Pettersson kvitterat till 2–2 i spel fem mot tre.