Abrahamsson: Räkna INTE bort detta Brynäs

Nu väntar Färjestad.

Och vilken häftig repris på förra årets kvartsfinal vi har att se fram emot.

Jag håller Färjestad som favorit, men räkna absolut inte bort detta Brynäs.

Modigast vinner och i går var det Brynäs som vågade mest när det skulle avgöras.

Tränaren Tommy Jonsson plockade målvakten med två minuter kvar och när bara 27 sekunder återstod av ordinarie tid kvitterade Jonathan Granström till 3–3.

Och 4.23 in i förlängningen gjorde matchseriens stora stjärna, Jakob Silfverberg, det avgörande målet.

Trots allt ett logiskt slut på en jämn och tuff matchserie.

Brynäs var något bättre och de hade den bästa spelaren.

Efter två lite avvaktande och snälla möten small det i stort sett varenda närkamp i kväll. Det var tufft, grinigt och småfult i den första perioden.

Dackell i slagsmål

Allt kulminerade med att Nicklas Lasu och Andreas Dackell tvingades lämna isen med varsitt matchstraff.

I en jämn andraperiod var Frölunda effektivast och kunde göra båda målen. Två läckra framspelningar av Joel Lundqvist respektive Mathis Olimb och två kliniska avslutningar från Kahnberg och Anton Axelsson.

Mellan målen var det annars Brynäs som skapade det mesta och bästa.

Frölunda kunde ha avgjort direkt i den tredje perioden när de fick straffslag, men Fredrik Pettersson la en svag straff. i stället kunde Daniel Widing reducera till 2–3 efter 5.29.

Nu väntar Färjestad i semifinal för Brynäs. Lagen möttes i förra årets kvartsfinal, en matchserie som blev minst sagt infekterad och som Färjestad vann. Jag tror de regerande mästarna är det lag som passar Brynäs sämst av de tre som är kvar och för mig är Färjestad knapp favorit.

Men Brynäs har ett mod, en fart och en skicklighet som kommer att skapa enorma problem för de regerande mästarna.