AIK:s poängsvit bruten efter märkliga målet

Uppdaterad 2018-03-12 | Publicerad 2018-01-28

AIK:s poängsvit stannade på 13 matcher.

Ett oturlig studs mitt i hemmalagets press blev avgörande när Modo vann med 2–1.

– Det var en måsteseger, säger tvåmålsskytten Henrik Björklund vars Modo jagar SHL-kval.

I fredags vann AIK med 2–1 i hemmamötet med Modo.

I dag fick Modo snabb chans till revansch när AIK åkte de 53 milen upp till Örnsköldsvik för ett så kallat back to back-möte.

Där fick gästerna en tung start sedan Henrik Björklund styrt in 1–0 redan efter drygt fyra minuters spel.

Efter en mållös andra period låg AIK på för en kvittering i den tredje.

Märkliga målet avgjorde

Då sänktes de av ett märkligt mål. Henrik Björklund avancerade med pucken in i offensiv zon innan han valde att valla den i sargkanten.

Pucken fick då en konstig bana mot AIK:s mål och tog sig hela vägen förbi målvakten Linus Lundin. Eventuell kan pucken ha styrts i mål av en AIK-back, men det var Björklund som fick målet och i och med det blev tvåmålsskytt.

AIK reducerade till 2–1 genom Joakim Thelin men kom inte närmare än så. Modos seger innebär att AIK:s finfina poängsvit stannar på 13 matcher.

”En måsteseger”

AIK är fortsatt fyra medan Modo avancerar en placering upp till nionde plats efter en viktig trepoängare i jakten på SHL-kval.

– Det var en måsteseger. Riktigt skönt, säger Henrik Björklund till C More.

Tvåan Leksand hade oväntat svårt hemma mot nästjumbon Västervik men tog till slut alla tre poäng. Västervik tog ledningen tidigt innan hemmalaget vände.

Det stod dock bara 2–1 en bit in i den tredje perioden, men två sena mål av Tobias Forsberg och Johan Porsberger säkrade 4–1-segern.

Samtidigt bortabesegrade femman Almtuna trean Pantern med 4–1 och minskade avståndet upp till AIK från sex till tre poäng.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)