Femte förlusten i följd för Frölunda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-17

”Frustrerande att förlora en sån viktig match”

Frölunda var på väg mot ett efterlängtat trendbrott.

Men i sista perioden vände Brynäs 0–1 till 3–1 och göteborgarnas femte raka förlust var ett faktum.

– Frustrerande att förlora en sån här viktig match, suckade tränaren Ulf Dahlén.

Det var viktiga poäng på spel strax ovanför slutspelsstrecket när Brynäs tog emot Frölunda.

För bortalaget var det upp till bevis efter skrala resultat på slutet och 0–5 mot Rögle senast. Och Frölunda började bäst. Laget vann skotten med 9–2 och hade en 1–0-ledning med sig ut till första periodvilan.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra förstaperiod och borde kanske haft mer utdelning, menade Ulf Dahlén.

Vaskade om i femmorna

Det var Joakim Andersson som gav Frölunda ledningen när han petade in en retur i spel fem mot fyra efter sju minuter. Frölunda behöll sin ledning genom den andra perioden och hemmalaget hade så långt stått för en blek insats. Det fick tränaren Niklas Czarnecki att vaska om i femmorna.

Om det var ommöbleringarna eller det tidiga kvitteringsmålet som fick Brynäs att vakna är oklart, men efter Lasse Jonssons 1–1 i power play tidigt i den tredje perioden fick hemmalaget bättre fart på benen. Frölunda hade ett par bra lägen att återta ledningen, men det var i stället Brynäs som med knappa fem minuter kvar gjorde 2–1. Sebastian Lauritzen fick öppet mål efter fint förarbete av backen Niclas Andersén.

– Med tanke på hur det såg ut i de två första perioderna tycker jag det är oerhört starkt av oss att kunna vrida tillbaka och vinna den här matchen, menade Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Tog ut målvakten

Frölunda plockade ut förre Brynäsmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist i slutet i ett sista kvitteringsförsök – det resulterade bara i att Andreas Dackell fastställde slutresultat till 3–1 i det övergivna målet.

En tung förlust för Frölunda som inte tagit en enda poäng på sina fem senaste matcher.

– Men jag tycker dagens insats var ett steg i rätt riktning. Fortsätter vi bara jobba kommer det att lossna när som helst, menade målvakten Johan ”Honken” Holmqvist.