Dagens namn: Ellen, Lena

Delad pott i jumbomötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-30

Ingen vinnare i 08-derbyt

Linus Klasen tog i för kung och fosterland med 20 sekunder kvar av förlängningen... men pucken träffade kryssribban.

Titta – så här nära var Södertälje att vinna 08-derbyt.

Men Linus Klasens kanonskott med 20 sekunder kvar av förlängningen träffade klockrent i kryssribban.

– Det är tråkigt. Men skönt att vi i alla fall fick med oss en poäng i kväll, säger Klasen.

08-derbyt mellan elitseriens bottenlag blev precis så tätt och tufft som man förutspått.

Efter en mållös förstaperiod spelade Dragan Umicevic fram Petri Pakaslahti som tog emot pucken i slottet och pricksköt in 1–0 i nättaket. Men Djurgårdens svar kom snabbt.

Bara 1.34 senare petade Niklas Anger in kvitteringen när Södertälje hade en avvaktande utvisning.

SSK kom tillbaka

Anger var sedan inblandad i det mesta. Först brände han en straff som han själv fixat fram. Och därefter styrde han in 2–1 på David Schneiders skott.

När sedan Kristofer Ottosson petade in 3–1 på returen efter drygt halva matchen kändes det som att Djurgården tagit över matchen.

Men SSK vägrade ge upp.

Bara fyra minuter senare tryckte Stefan Gråhns in reduceringen på en retur. Och i mitten av tredje perioden kom även kvitteringen.

SSK:s trollgubbe Linus Klasen slängde iväg ett backhandsskott från kanten och målvakten Stefan Ridderwall släppte pucken billigt förbi sig.

Bremberg nära

Båda lagen hade sedan bra lägen att avgöra under ordinarie tid. Linus Klasen fick fritt läge i slottet, men Ridderwall revanscherade sig med en fantastisk parad.

Spelet vände, Fredrik Bremberg fick friläge – men pucken träffade ribban.

Förlängningen slutade mållös. Men med bara 20 sekunder kvar fick Linus Klasen ett jätteläge.

Slagskottet träffade dock kryssribban.

– Jag hade flyt att få in en balja i alla fall. Sedan hade jag otur att träffa kryssribban. Det är tråkigt. Men skönt att vi i alla fall fick med oss en poäng i kväll, säger Klasen till Canal plus.

Djurgården kunde vara nöjt med att Klasens skott inte gick i mål – men missnöjt med att tappa en 3–1-ledning.

– Inte kul alls. Vi gör en dålig tredjeperiod och förtjänar inte mer än en poäng. Jäkligt tråkigt. Men det är kanske sånt som händer när man ligger i botten, säger Niklas Anger till Canal plus.