Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

Ny förlust för Timrå – som nu är nästjumbo

Timrå gick på pumpen mot Luleå.

Timrå är en klubb i kris.

I kväll åkte laget på en blytung 5–1-förlust borta mot Luleå – och nu är Challe Berglunds manskap näst sist i elitserien.

– Det kändes som att vi höll på med voltstart medan de hade autostart, för att tala travspråk, säger assisterande tränaren Per Nygårds.

Timrå mår inte bra just nu. I länsderbyt mot Modo senast fick tränare Challe Berglund psykbryt på domaren Morgan Johansson, vilket betydde att han var avstängd när Timrå gästade Luleå i kväll.

Från läktaren kunde Berglund se Jaroslav Obsut ge Luleå ledningen med ett dragskott i nättaket. Och i början av den andra perioden utökade Obsut till 2–0 med ett skott från blålinjen.

Backlund kritiserad...

Skottet såg inte helt otagbart ut för målvakten Johan Backlund.

– Den här måste du ta, Backlund. Från det avståndet får du inte släppa in mål, sa experten Hans ”Virus” Lindberg i Canal plus.

Men Backlund hade inte gjort nog med svaga ingripanden den här kvällen. Efter att Anton Axelsson reducerat dröjde det bara 22 sekunder innan Lubos Bartecko kunde sätta 3–1. Bartecko fick pucken på blålinjen, tog något skär in, avlossade stora kanonen och pucken smet in till vänster bredvid Backlund.

...och utbytt

– Den var jobbig för den energi som kunde ha burit med oss i slutet av perioden blev som en ballong som sprack, sa, Timrås assisterande tränare Per Nygårds när han intervjuades av Canal plus inför sista perioden.

– Det här skottet ska du också klara Backlund, kritiserade ”Virus” Lindberg.

Det tyckte uppenbarligen Per Nygårds också. För inför tredje perioden bytte han ut Backlund mot Peter Hirsch, detta efter att Radek Philipp tryckt in 4–1 bakom Backlund.

”Bra defensivt”

– Jag tror faktiskt att vi kan vända på det här, sa Nygårds till Canal plus.

Men så blev det inte. Timrå fick inte in någon mer puck och i stället kunde Daniel Olofsson, Luleås lån från Piteå, trycka in 5–1 med 24 sekunder kvar.

– Vi jobbade jäkligt bra defensivt och anfallsspelet har varit bra en längre tid, säger Luleås tränare Roger Kyrö till Canal plus.

– De hade högre fart än oss i alla situationer, säger Per Nygårds till TT.