Matchfakta 3/2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-03

Montreal–New York Islanders 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (0,37) Tomas Plekanec (17) (Alexei Kovalev) spel fyra mot fem, 1–1 (5,01) Blake Comeau (4) (Miroslav Satan), 2–1 (7,32) Mark Streit (8) (Saku Koivu, Christopher Higgins) spel fem mot fyra, 3–1 (Alexei Kovalev (23) (Andrei Markov).

Tredje perioden: 4–1 (17,21) Mathieu Dandenault (7) (Mark Streit, Andrei Markov).

Skott: 32–30 (9–8, 8–10, 15–12)

Utvisningar, Montreal: 6X2. Islanders: 6X2

Publik: 21 273

Målvakter, Montreal: Cristobal Huet 96,7%, istid 60.00. Islanders: Rick DiPietro 87,5%, istid 60,00.

Matchen: Trafik framför målvakten Rick DiPietro – det var Montreals taktik i mötet med New York Islanders.

– Vi vet att han är bra när han kan se skotten, men det är svårare för honom med trafik framför. Det var vad vi försökte med, sa Canadiens ryss Alexej Kovalev.

Takitiken höll; Kovalev gjorde ett mål och ett assist när Montreal vann med 4–1.

I andra änden fick Cristobal Huet vinna för sjätte gången på de senaste åtta matchern. Montreal-keepern är i toppform och har stått elva raka matcher.

– Vi höll vår taktik, spelade smart och jobbade sönder motståndarna, sa Huet.

En udda detalj i matchen var att en felräkning av tiden i första perioden innebar att man spelade 11,1 sekunder extra i den andra. Man startade tidigare, och bytte sida efter drygt elva sekunder.

– Det var konstigt, men om vi behöver någon ursäkt för förlusten får vi nog hitta på en bättre än den, sa Islanders Bill Guerin.

I det glödheta slutspelsracet i öst ligger Montreal på en relativt säker fjärdeplats, medan Islanders på nionde jagar lokalkonkurrenten Rangers fyra poäng före på åttonde plats. Men det ser mörkt ut för Islanders som nu förlorade för fjärde matchen i rad.

San Jose-Chicago 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (18.50) Patrick Sharp 23 (Cam Barker, Martin Havlat).

Andra perioden: 1-1 (05.35) Jonathan Cheechoo 11 (Joe Thornton, Craig Rivet), spel 5 mot 3.

Tredje perioden: 2-1 (03.30) Marc-Edouard Vlasic 1 (Joe Thornton, Craig Rivet), 2-2 (05.14) Duncan Keith 6 (Tuomo Ruutu, James Wisniewski).

Straff: 3-2 Jeremy Roenick.

Skott: 40-21 (13-4, 13-8, 8-7, 6-2)

Utvisningar, San Jose: 6x2 min, 1x5 min. Chicago: 8x2 min, 1x5 min, 1x10 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 90,5%, istid 64.56 Chicago: Nikolai Khabibulin 95,0%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 5, -1, 09.57

Matchen: Tuffingen Jody Shelley anslöt nyligen till San Jose från Columbus. Det tog Shelley 17 sekunder att visa vad hans huvudsyssla på isen är. Då satte han den första stenhårda tacklingen som sedermera slutade med slagsmål mellan Chicagos Adam Burish och San Joses svenske back Douglas Murray.

- Det var en rolig start. Jag var laddad att vara där ute med Joe (Pavelski) och Jeremy (Roenick) direkt efter tekningen, sa Jody Shelley om sitt första byte i Sharks.

Lagen följdes åt till 2-2 och senare en mållös förlängning. I straffavgörande var det just duon Pavelski och Roenick som var pricksäkrast. Båda satte varsin straff och fixade San Joses tionde raka seger mot Chicago.

För Sharks väntar fem raka hemmatcher till och laget har äntligen en positiv hemmastatistik denna säsong med fler segrar än förluster.

- Det är viktigt att få det att fungera hemma och förhoppningsvis kan vi fortsätta när vi stannar här ett tag, sa Joe Pavelski till AP.

Den svenske backbjässen Douglas Murray fick lämna matchen inför den tredje perioden med en höftskada. Hur allvarligt och om Murray missar kommande matcher är ännu osäkert.

Washington-Atlanta 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Tredje perioden: 0-1 (11.34) Todd White 11 (Mark Recchi), 0-2 (19.20) Marian Hossa 23 (Mark Recchi), spel 5 mot 6.

Skott: 36-13 (8-2, 10-6, 18-5)

Utvisningar, Washington: 3x2 min. Atlanta: 3x2 min.

Publik: 17 205 (i Verizon Center)

Målvakter: Washington: Olaf Kolzig 91,7%, istid 58.54 Atlanta: Kari Lehtonen 100%, istid 60.00

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 0, 6, 0, -2, 21.18

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, 0, 19.23

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 1, 0, +1, 18.17

Matchen: Atlantas målvakter börja komma i gång på allvar. I går svarade Johan Hedberg för en fin insats när Thrashers vann med 5-4 mot Buffalo.

I natt var det Kari Lehtonen som storspelade. Den finske målvakten höll nollan för tredje gången denna säsong och för tionde gången under NHL-karriären. Washington, med målkungen Alexander Ovechkin i spetsen, vann skottstatistiken med förkrossande 36-13 och då förstår ni att Lehtonens insats var avgörande.

- För att vara ärlig tycker jag inte vi hade mycket att där att göra efter två perioder, så utspelade som vi blev. Jag hade tur vid några tillfällen, sa Kari Lehtonen till AP och tillade angående Ovechkin som hade sju skott mot mål:

- Alla har sett höjdpunkterna när han gjorde fyra mål senast. Jag måste verkligen ha koll på honom hela tiden. Men den stora nyckeln var att vi inte tog utvisningar i kväll, några i den första perioden bara. Det är när han är riktigt, riktigt farlig.

Atlantas målkung Ilya Kovalchuk missade andra raka matchen. Kovalchuk, som gjort 64 poäng denna säsong, är skadad i högra knäet.

Philadelphia-Anaheim 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (05.46) Mike Knuble 17 (Derian Hatcher, Scottie Upshall), 2-0 (19.50) Mike Knuble 18 (Mike Richards, Daniel Briere), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-0 (05.57) Mike Knuble 19 (Braydon Coburn, R.J. Umberger).

Skott: 25-27 (7-5, 14-13, 4-9)

Utvisningar, Philadelphia: 5x2 min, 1x5 min. Anaheim: 5x2 min, 1x5 min.

Publik: 19 822 (i Wachovia Center)

Målvakter: Philadelphia: Martin Biron 100%, istid 60.00 Anaheim: Jonas Hiller 88,0%, istid 59.49

Inga svenskar på isen.

Matchen: Mike Knubles uppgift mot mästarna Anaheim var att främst tänka på defensiven och eliminera Ducks bästa offensiva kedja (Bertuzzi, Getzlaf och Perry).

Vad händer? Jo, förutom ett felfritt defensivt arbete slår Knuble till med karriärens första hattrick - efter 707 spelade NHL-matcher!

- Det är en underbar känsla. Det var vår kväll. Nästa gång kanske det är deras, sa Mike Knuble.

För Anaheim går det trögare. Laget har inte gjort mål på sju perioder och har nu sex raka förluster. Sedan senaste målet har mästarna spelat 155 minuter och 20 sekunder.

- Vi kan bara inte hitta ett sätt att skapa offensivt. Vi är inte glada över resultatet, men vi kan ta med oss att vi jobbade hårt, sa Anaheims coach Randy Carlyle till AP.

Philadelphias målvakt Martin Biron räddade 27 skott och noterades för säsongens tredje nolla och den 21:a i NHL-karriären.

- Han gjorde några nyckelräddningar vid viktiga tillfällen. Det första du ser med Marty när han är skärpt att han har koll på returerna, sa Flyers coach John Stevens.

New Jersey-Los Angeles 6-3 (1-0, 4-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (04.43) David Clarkson 6 (Colin White, Sergei Brylin).

Andra perioden: 2-0 (02.30) Patrik Elias 15 (Brian Gionta, Johnny Oduya), 2-1 (08.38) Brian Boyle 1 (Jeff Giuliano, Brad Stuart), 3-1 (09.53) Karel Rachunek 2 (Jamie Langenbrunner, Travis Zajac), 3-2 (12.57) Jack Johnson 3 (Brian Boyle), 4-2 (13.30) Colin White 1 (John Madden), 5-2 (19.55) Travis Zajac 12 (Dainius Zubrus, Paul Martin).

Tredje perioden: 5-3 (14.57) Lubomir Visnovsky 6 (-), 6-3 (16.43) Sergei Brylin 5 (John Madden, David Clarkson).

Skott: 27-26 (10-5, 14-8, 3-13)

Utvisningar, New Jersey: 2x2 min, 1x5 min. Los Angeles: 1x2 min, 1x5 min.

Publik: 15 279 (i Prudential Center)

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 88,5%, istid 60.00 Los Angeles: Jason LaBarbera 79,2%, istid 39.09 Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 66,7%, istid 20.00

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 1, 1, 0, +2, 19.18

Matchen: Det var matchavgörande målet var Colin Whites 4-2 drygt 13 minuter in i den andra perioden. Det var Whites första mål efter en 120 matcher lång måltorka. Och klart att den 30-årige backen var nöjd efter matchen där han förutom målet också hade en assist till David Clarksons 1-0-mål i den första perioden.

- Jag förväntar mig det inte så ofta. Det är skönt att chippa in en då och då. Jag slutade kolla hur många mållösa matcher jag hade när jag nådde 100. Hoppas det inte tar lika länge till nästa mål. Alla ungar som växer upp vill bli en målgörare, en Wayne Gretzky. Det är dock inte allas öde, sa Colin White som totalt gjort 16 mål på 497 matcher.

Det var inte den andra perioden som Devils ryckte loss till en 5-2-ledning och avgjorde. Då fick också Jason LaBarbera i Kings-målet nog och ersattes av Jean-Sebastien Aubin.

Los Angeles fick till en reducering till 3-5 och hade lite tryck mot Martin Brodeurs mål, men det räckte inte till närmare kontakt.

- Vi kom ut i den tredje och fick till lite press. Det var den intensiteten vi hade behövt redan från den första perioden, sa Kings coach Marc Crawford till AP.

Boston-Detroit 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (07.52) Chuck Kobasew 19 (Glen Metropolit, Milan Lucic).

Andra perioden: 1-1 (15.04) Henrik Zetterberg 31 (Pavel Datsyuk).

Tredje perioden: 1-2 (01.53) Pavel Datsyuk 18 (Henrik Zetterberg, Tomas Holmström), 1-3 (14.02) Brian Rafalski 10 (Nicklas Lidström), spel 5 mot 4.

Skott: 23-32 (9-10, 7-12, 7-10)

Utvisningar, Boston: 4x2 min. Detroit: 4x2 min.

Publik: 17 565 (i TD Banknorth Garden)

Målvakter: Boston: Tim Thomas 90,6%, istid 60.00 Detroit: Chris Osgood 95,7%, istid 60.00

Henrik Zetterberg, f, Detroit 1, 1, 5, 0, +2, 17.52

Matchen: Boston tog ledningen med 1-0 genom Chuck Kobasew i den första perioden och i den andra blev svenskbackarna Andreas Lilja (fasthållning) och Nicklas Lidström (hakning) utvisade inom loppet av 13 sekunder. Boston fick då en gyllene chans i spel fem mot tre i 1.47 - utan att lyckas sätta 2-0.

- Jag tror det definitivt gav oss ett litet lyft och mer energi, sa Detroits målvakt Chris Osgood som räddade 22 skott i matchen om bara släppte in Kobasews skott.

Senare i den andra perioden slog Henrik Zetterberg till med säsongens 31:a mål och det var även Zäta som låg bakom segermålet i den tredje perioden. Svensken avlossade ett handledsskott som Tim Thomas släppte retur på. Pavel Datsyuk högg blixtsnabbt och gav Detroit en 2-1-ledning. Senare fastställde Brian Rafalski 3-1 i power play assisterad av Nicklas Lidström.

- Vi hade en match förra kvällen och jag tror det satt i benen från start. Ju längre matchen pågick desto bättre kändes det. Vi hade mer energi på slutet, sa Henrik Zetterberg som blev vald till matchens bäste spelare.

Detta var Red Wings 40:e seger denna säsong och tredje gången laget når upp till en svit på sju raka segrar. Överlägset, är ordet.

Toronto-Ottawa 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (09.32) Dominic Moore 2 (Boyd Devereaux), 2-0 (14.27) Jiri Tlusty 5 (Matt Stajan, Jason Blake), spel 5 mot 4, 2-1 (15.18) Nick Foligno 6 (Randy Robitaille, Andrej Meszaros).

Tredje perioden: 2-2 (01.32) Chris Neil 6 (Dean McAmmond, Randy Robitaille), 3-2 (04.28) Carlo Colaiacovo 1 (Robert Earl, Dominic Moore), 4-2 (08.08) Jason Blake 11 (Matt Stajan).

Skott: 26-21 (12-4, 9-5, 5-12)

Utvisningar, Toronto: 0x2 min. Ottawa: 6x2 min.

Publik: 19 543 (i Air Canada Centre)

Målvakter: Toronto: Vesa Toskala 90,5%, istid 60.00 Ottawa: Ray Emery 84,6%, istid 60.00

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 0, 0, -1, 21.11

Mats Sundin, f, Toronto 0, 0, 3, 0, 0, 20.34

Matchen: Det blev en överraskande och överlycklig matchhjälte i Air Canada Centre. Torontos hårt skadedrabbade back Carlo Colaiacovo gjorde säsongen första - och nattens matchvinnande - mål när han tryckte in 3-2-målet drygt fyra minuter in i den tredje perioden.

- Det känns speciellt, det gör det verkligen. Men ännu mer speciellt är att vi vann, sa Toronto-födde Carlo Colaiacovo och fortsatte att berömma laginsatsen:

- Vi skulle inte låta någonting komma i vår väg. När de kvitterade tidigt i den tredje perioden stod vi fortfarande upp på bänken och trodde att vi skulle vinna matchen. Från den första minuten till den sista minuten var det en jäkla match från oss alla.

Dominic Moore noterades för ett mål och en assist i matchen. Dominic är bror till Steve Moore vars hockeykarriär fick ett abrupt slut när Todd Bertuzzi den 8 mars 2004 slog honom i huvudet i en av NHL-historiens värsta överfall.

Två skadade svenskar saknades i matchen: Daniel Alfredsson (höften) och Alexander Steen (axeln).

Columbus-Minnesota 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

Första perioden: 0-1 (09.40) Kurtis Foster 4 (Mikko Koivu).

Andra perioden: 1-1 (03.40) Derick Brassard 1 (Dan Fritsche), 1-2 (05.51) Brian Rolston 19 (Pierre-Marc Bouchard), 1-3 (10.25) Marian Gaborik 27 (Todd Fedoruk, Pavol Demitra), 1-4 (11.44) Marian Gaborik 28 (Pavol Demitra, Kim Johnsson).

Skott: 34-20 (9-8, 14-11, 11-1)

Utvisningar, Columbus: 6x2 min. Minnesota: 7x2 min.

Publik: 18 529 (i Nationwide Arena)

Målvakter: Columbus: Fredrik Norrena 80,0%, istid 60.00 Minnesota: Niklas Bäckström 97,1%, istid 60.00

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 1, 0, 0, 22.32

Matchen: Allt avgjorde när Minnesota i mitten av den andra perioden gjorde tre mål på knappt sex minuters spel. De två sista, 3-1 och 4-1, slog slovaken Marian Gaborik in.

- Vi snackade om det i pausen. Vi ville göra ett ryck och vi gjorde det. Vi spelade en mycket bra match mot Anaheim (5-1) och så denna fantastiska match i kväll. Nu har vi Detroit hemma på tisdag och det är en utmaning, sa Marian Gaborik som nu gjort 28 mål denna säsong.

Brian Rolston inledde ruschen i den andra perioden när han med ett direktskott överlistade Fredrik Norröna i Columbus mål.

- Jag bara stod och kollade på Bouchard. Han startade i neutral zon och dansade förbi typ tio killar innan han passade mig pucken, sa Brian Rolston till AP och fortsatte:

- Vi spelar bättre. Jag tror vi har lärt oss hur vi ska vinna och vi är själsäkra. Vi måste fortsätta att jobba för slutspelet och det är vad vi ska göra.

Den finska målvaktskampen mellan Fredrik Norrena och Niklas Bäckström vanns klart av den senare. Bäckström räddade 33 av de 34 skott som hemmalaget avlossade.

Tampa Bay-Florida 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (03.00) Jay Bouwmeester 10 (Nathan Horton, David Booth).

Andra perioden: 1-1 (04.12) Chris Gratton 9 (Craig MacDonald, Brad Lukowich), 2-1 (18.17) Vaclav Prospal 22 (Dan Boyle, Paul Ranger).

Tredje perioden: 2-2 (14.04) Olli Jokinen 25 (Jay Bouwmeester), spel 5 mot 4, 2-3 (18.55) Richard Zednik 10 (Jassen Cullimore, Kamil Kreps).

Skott: 46-32 (18-7, 17-12, 11-13)

Utvisningar, Tampa Bay: 5x2 min, 1x5 min. Florida: 4x2 min, 1x5 min.

Publik: 19 977 (i St. Pete Times Forum)

Målvakter: Tampa Bay: Karri Rämö 90,6%, istid 59.08 Florida: Tomas Vokoun 95,7%, istid 59.55

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 0, 0, +1, 07.04

Matchen: Efter två perioder borde Florida inte haft en chans att vända matchen i de tredje.

Men chansen hade de - tack vare målvakten Tomas Vokoun.

Och vände gjorde de - tack vare kapten Olli Jokinen och Richard Zednik.

Vokoun räddade 44 skott i matchen, Jokinen kvitterade i power play med knappt sex minuter kvar och Zednik avgjorde med bara 1.05 kvar av den tredje perioden. I och med segern är Florida nu inom tre poäng från Southeast Division ledarduo Carolina och Atlanta.

- Om vi vill passera dem måste vi vinna. Det är tufft att vinna när man skänker så många chanser. Men vi vann, och det är positivt, sa Richard Zednik.

Tampa Bays coach John Tortorella såg sitt lag avlossa 46 skott - säsongens högsta notering - och ändå inte lyckas vinna.

- Jag ser det inte som att Florida besegrade oss, jag ser det som att vi förstörde det själva. Det är en tuff en, sa Tortorella som nu ser sitt Lightnings fortsätta som jumbo i Eastern Conference.

Pittsburgh-Carolina 4-1 (0-1, 0-0, 4-0)

Första perioden: 0-1 (08.27) Sergei Samsonov 4 (Andrew Ladd, Rod Brind´Amour).

Tredje perioden: 1-1 (00.37) Erik Christensen 8 (Maxime Talbot, Jordan Staal), 2-1 (07.26) Ryan Malone 14 (Evgeni Malkin, Sergei Gonchar), spel 5 mot 4, 3-1 (09.42) Evgeni Malkin 28 (Petr Sykora, Brooks Orpik), 4-1 (13.03) Petr Sykora 16 (Sergei Gonchar, Evgeni Malkin), spel 5 mot 4.

Skott: 29-28 (8-15, 10-7, 11-6)

Utvisningar, Pittsburgh: 4x2 min, 1x5 min. Carolina: 4x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 058 (i Mellon Arena)

Målvakter: Pittsburgh: Ty Conklin 96,4%, istid 60.00 Carolina: Cam Ward 86,2%, istid 59.44

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 2, 0, 0, 17.57

Matchen: När Sidney Crosby gått fotskadad (sedan 18 januari) har Evgeni Malkin axlat ansvaret som Pittsburghs stora stjärna.

I natt visade den unge ryssen det igen när Penguins vände 0-1 till 4-1 i den sista perioden. Malkin assisterade till både 2-1 och 4-1 samt satte själv 3-1-målet halvvägs in i perioden.

- Efter att vi fick ett mål tände vi alla till, sa Malkin till AP.

Målet som tände hemmalaget gjordes av Erik Christensen redan 37 sekunder in i den sista perioden.

- Vi liksom sparade det bästa till sist. När vi väl fick det första ville alla ha mer. Vi var verkligen frustrerade efter de två första perioderna, förklarade Erik Christensen.

Evgeni Malkin har under de sex matcher som Sidney Crosby saknats gjort fem mål och passat till ytterligare fyra när han spelat center i förstakedjan. Pittsburgh har inte förlorat två raka matcher under ordinarie tid sedan den 11-13 december.

Nashville-Phoenix 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (03.31) David Legwand 12 (Martin Erat, Rich Peverley).

Andra perioden: 2-0 (05.53) Martin Erat 16 (Dan Hamhuis, Radek Bonk), 2-1 (11.56) Shane Doan 17 (Derek Morris).

Tredje perioden: 2-2 (17.23) Steve Reinprecht 13 (Peter Mueller, Ed Jovanovski).

Förlängning: 3-2 (04.10) Alexander Radulov 20 (Radek Bonk, Shea Weber).

Skott: 37-37 (11-6, 8-17, 11-14, 7-0)

Utvisningar, Nashville: 4x2 min, 1x5 min. Phoenix: 5x2 min, 1x5 min, 2x10 min.

Publik: 17 113 (i Sommet Center)

Målvakter: Nashville: Dan Ellis 94,6%, istid 64.10 Phoenix: Ilya Bryzgalov 91,9%, istid 64.10

Mathias Tjärnqvist 0, 0, 2, 0, -2, 15.23

Matchen: Alexander Radulov var på rätt ställe vid rätt tillfälle. Han blev matchhjälte när Radek Bonks skott styrdes - som en biljardboll - via olika kroppsdelar och in i mål efter 4.10 av förlängningen.

- Den studsade på målvakten sedan på min axel och huvud och sedan in i mål. De räknas alla och alla är glada att vi vann och det är det bästa, sa Alexander Radulov.

I och med målet satte Radulov också nytt klubbrekord med att ha gjort mål sex matcher i rad.

Nashville hade en bit in i den andra perioden en 2-0-ledning, men tappade till 2-2.

I förlängningen dominerade hemmalaget stort och vann skotten med 7-0 och då kom också utdelningen och den rättvisa segerpucken.

- Vi hade gärna tagit två poäng och inte gett dem någon, men det fick med sig en. Det var ett stort mål av Rads som gav oss en poäng upp mot Phoenix och två på några andra lag, sa Nashvilles coach Barry Trotz till AP.

- Vi fick kortslutning. Vi gjorde inte sakerna vi ville göra, sa Phoenix coach Wayne Gretzky.

St. Louis-Colorado 4-6 (2-2, 0-1, 2-3)

Första perioden: 0-1 (05.28) T.J. Hensick 2 (Ian Laperriere, Cody McLeod), 1-1 (06.16) Dan Hinote 5 (Jamal Mayers, Ryan Johnson), 1-2 (13.42) Jaroslav Hlinka 6 (Wojtek Wolski, Brett Clark), 2-2 (14.34) Paul Kariya 13 (Brad Boyes, David Backes), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2-3 (10.01) Ben Guite 5 (Wojtek Wolski, Scott Hannan).

Tredje perioden: 2-4 (01.00) T.J. Hensick 3 (Tyler Arnason, John-Michael Liles), spel 5 mot 4, 3-4 (06.24) Andy McDonald 10 (David Perron, Brad Boyes), 3-5 (11.16) Tyler Arnason 6 (Cody McLeod), 4-5 (12.17) Keith Tkachuk 16 (David Backes, Eric Brewer), 4-6 (19.53) Ben Guite 6 (-), spel 5 mot 6.

Skott: 32-24 (12-9, 12-10, 8-5)

Utvisningar, St. Louis: 3x2 min. Colorado: 4x2 min.

Publik: 19 150 (i Scottrade Center)

Målvakter: St.Louis: Manny Legace 78,3%, istid 58.51 Colorado: Peter Budaj 87,5%, istid 59.54

Matchen: Colorado saknar flera bra forwards däribland Joe Sakic. Men i natt steg lite mer osannolika anfallare fram och visade vägen., Både T.J. Hensick och Ben Guite gjorde två mål vardera när Avalance tog en övertygande seger borta i St. Louis.

Guite satte 3-2 i mitten av den andra perioden och Hensick spädde på till 4-2 bara en minut in i den sista perioden. Efter det kom St. Louis aldrig mer i kapp.

- Det är en bra känsla. Det är ett tag sedan jag gjorde mål. Det var två bra spel av två mycket bra spelare och jag tog hand om gåvorna, sa T.J. Hensick om sina mål (andra och tredje för säsongen) till AP.

- Stort. Gigantiskt. Förra kvällen (2-0-förlust mot Detroit) var vi två minuter från att få en förlängning. Det var en besvikelse och en tuff förlust. Jag gillar hur vi kom tillbaka från det i kväll, sa Colorados coach Joel Quenneville.

Christian Bäckman saknades i St. Louis. Han fick en spricka i vänstra foten efter att ha täckt ett skott mot Anaheim i fredags och förväntas vara borta mellan en till två veckor.

Calgary-Dallas 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (05.37) Daymond Langkow 21 (Alex Tanguay, Jarome Iginla), 1-1 (13.47) Brenden Morrow 22 (Mike Ribeiro, Antti Miettinen).

Tredje perioden: 1-2 (02.28) Niklas Hagman 19 (Mattias Norström, Jussi Jokinen).

Skott: 32-24 (11-10, 15-11, 6-3)

Utvisningar, Calgary: 1x2 min. Dallas: 7x2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miika Kiprusoff 91,7%, istid 59.02 Dallas: Marty Turco 96,9%, istid 60.00

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 4, 0, 0, 21.32

Mattias Norström, b, Dallas 0, 1, 1, 0, +2, 23.17

Niklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 21.41

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 11.22

Matchen: Dallas vägrar ge upp ledningen i Pacific Division. Efter nattens 2-1-seger (tredje raka) har de fortfarande två poäng upp till tvåan San Jose (som också vann i natt).

Matchvinnare blev finländaren Niklas Hagman som efter bara drygt två minuter av den tredje perioden hittade rätt bakom landsmannen Miika Kiprusoff i Calgary-kassen. Målet var snygg - Hagman kom bakifrån mål och sköt pucken i krysset på Kiprusoffs plockhandsida.

Sedan skapade Calgary några bra kvitteringschanser, men Dallas målvakt Marty Turco höll tätt. Turco hade totalt 31 räddningar.

Dallas svenske back Niklas Grossman gav landsmannen Kristian Huselius en tuff tackling in i sargen i den första perioden. Huselius lämnade isen, men återkom snabbt.