Matchfakta 24/11

Luleå–HV 71 1–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-24

Andra perioden: 1–0 (12.51) Johan Harju (Linus Omark, Jan Sandström).

Tredje perioden: 1–1 (4.09) Kristopher Beech (Nicholas Angell, Jonas Johansson).

Skott: 27–31 (13–8, 8–9, 5–11, 1–3).

Utv, Luleå: 5x2. HV 71: 3x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 4 378.

Analys: En uppgörelse mitt i serielunken som inte lyfte förrän efter en och en halv period. Då gjorde Luleå matchens första mål, och HV 71 piggnade till för fösta gången. Fram till dess såg svenska mästarna ut som en herrklubb på söndagsutflykt. Luleå bjöd däremot till och visade vilja att vinna, även om det som sagt dröjde innan det gav utdelning i målprotokollet. I början av slutperioden kvitterade HV 71, och underhållningsvärdet på matchen steg till acceptabel nivå. Jönköpingslaget tog över och skapade de hetaste chanserna, men lyckades inte göra mål under ordinarie matchtid. Förlängningen blev mållös. (TT)

Djurgården–Timrå 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (6.11) Tom Wandell (Eric Moe, Petr Tenkrat) spel fem mot fyra, 1–1 (9.18) Andreas Holmqvist (Marcus Ragnarsson, Fredrik Bremberg) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (11.01) Christian Eklund (David Schneider, Henrik Eriksson), 2–2 (19.41) Johan Andersson (Fredrik Hynning).

Tredje perioden: 3–2 (4.23) Andreas Holmqvist (Tim Eriksson, Marcus Ragnarsson) spel fem mot fyra, 4–2 (12.02) Andreas Engqvist (Fredrik Bremberg, Tim Eriksson) spel fem mot fyra.

Skott: 40–17 (12–4, 16–6, 12–7).

Utv, Djurgården: 6x2. Timrå: 9x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 3 319.

Analys: Ett ineffektivt Djurgården höll så när på att missa en given trepoängare i det viktiga streckmötet mot Timrå. Elitseriens sämsta hemmalag dominerade matchen stort, men trots förkrossande överlägsenhet i skottstatistiken, 40–17, var det länge ovisst. Två mål i numerärt överläge i den sista perioden gav Djurgården första segern på fem matcher. Före dess hade hemmalaget missat massor av öppna lägen. Timrå, som hade vunnit fyra av sina fem senaste matcher, var mycket blekt och missade chansen att skapa en lucka till Djurgården ovanför kvalstrecket. I stället passerade nu Djurgården, på bättre målskillnad, och gick upp på tionde plats. (TT)

Brynäs–Södertälje 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Tredje perioden: 1–0 (0.56) Ove Molin (Stephen Dixon, Daniel Widing) spel fem mot fyra.

Skott: 23–40 (9–11, 6–9, 8–20).

Utv, Brynäs: 4x2. Södertälje: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 7 500.

Analys: För andra gången under säsongen vann Brynäs med matchens enda mål mot Södertälje på hemmais. Men det var knappast övertygande. Efter en mycket sömnig start på matchen blev det bättre fart efterhand. Brynäs veteran Ove Molin avgjorde i numerärt överläge, han lyfte in en retur i nättaket. Södertälje jagade desperat en kvittering sista tio minuterna. Fick rejäl press på hemmalaget, plockade också ut målvakten men tabelljumbon har svårt att få in pucken. En träff i målramen i slutminuten var det närmaste laget kom. Övriga skott stoppade utmärkte Jacob Markström i Brynäsmålet. Södertälje fick kliva av isen utan mål framåt för tredje gången de fem senaste matcherna, har nu fem raka förluster. (TT)