– Vi kom ut för att spela, säger målskytten Sampo Ranta.

Det var gästande Frölunda som gick in i den andra perioden med en 1–0-ledning.

När perioden var slut stod det 4–2 till Modo. Däremellan hände en hel del.

Två mål på 15 sekunder

Modo fick en flygande start på den andra perioden. Kvitteringen kom efter 17 sekunder genom Kristians Rubins.

Någon minut senare hade man vänt på matchen då David Bernhardt gjorde 2–1. Roger Rönnberg tog en timeout och det såg ut att få effekt då Malte Strömwall kvitterade till 2–2.

Roger Rönnberg.

Men sedan var det Modo för hela slanten.

Sampo Ranta gjorde 3–2 (hans första mål för säsongen) och 15 sekunder senare gjorde Josh Dickinson 4–2.

Skyttekungen skadad

Frölunda valde att byta ut målvakten Fredrik Dischow och in kom Lars Johansson.

Matchen fick sedan ett dramatiskt avslut. Frölunda fick in en 4–3-reducering och man dominerade också i spelet. Men man kom inte närmare än så. Matchen slutade 4–3.

Man åkte dock på ett bakslag när skyttekungen Jere Innala (som satte 1–0) lämnade isen efter att ha fått en smäll på vänsterbenet.

– Han gjorde tummen ner i slutet. Kunde inte spela honom så vi får lyssna på vad det är, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i TV4 Play.

Han var missnöjd efter förlusten.

– Det är lite surt. Vi gör tre mål på bortaplan och gör många fina aktioner. Men man kan inte släppa in fyra (mål) på en period.