Dagens namn: Lennart, Leonard

Wennerholm: Bästa matchen jag sett på svensk is i år

Uppdaterad 2012-03-11 | Publicerad 2012-03-10

Mats Wennerholms snabbanalys: Bara två på isen som inte höll slutspelsklass: Domarparet

Skelelfteå slår Modo med 3-2 efter den bästa hockeymatch jag sett på svensk is den här säsongen.

En match som hade allt och där spänningen fanns kvar ända in i slutsekunden när Modo jagade kvitteringen.

Det startade i ett rasande tempo och sedan bara ökade det. Så kändes det i alla fall från läktaren.

Och eftersom det krävs två för att dansa vill jag direkt hylla Modo för att de kom till Skellefteå för att utmana och inte för att gnetspela.

Det gjorde att det här kändes som "old time hockey" där lagen bytte chanser med varandra, men där Skellefteå hela tiden var det klart bättre laget.

Snyggaste målet i år

Skellefteås 1-0 var ett av de snyggaste mål jag sett den här säsongen, då Oscar Möller förlängde en passning från Jocke Lindström i sidled till Bud Holloway som sköt direkt. Smart av Möller som kunde valt att ta avslut själv.

I andra perioden var det nästan bara Skellefteå och Dick Axelssons 1-1 kändes väl inte helt logiskt även om det var snyggt. Han blev frispelad av Rob Schremp mitt i banan på offensiva blå, gjorde en snabb dragning och skickade upp pucken i Joacim Erikssons högra kryss.

Riktigt snyggt.

Men Skellefteå fick utdelning på spelövertagen i den andra perioden till slut.

Domarna inte av slutspelsklass

Två snabba mål på mindre än två minuter gav Skellefteå en 3-1-ledning som avgjorde matchen.

I den tredje spelade Skellefteå på resultatet och Modo kunde reducera till 2-3 då Dick Axelsson slog in en retur framför mål. Det gav ny spänning åt matchen, men Modos forcering kom för sent.

Det fanns bara två på isen som inte höll slutspelsklass.

Domarparet Wollmer Edqvist och Mikael Nord. De silade mygg och svalde kameler och var väldigt ojämna i bedömningen. Det var nära att matchen urartade flera gånger.

Det var riktigt irriterat emellanåt och det här matchserien kommer att vara ännu hetare då Modo har hemmaplan på måndag.