Magnus Kahnberg räddade Frölunda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-17

Nära slarva bort segern mot SSK

Magnus Kahnberg.

Frölunda var på väg att slarva bort matchen i den andra perioden när Södertälje vände 0–1 till 2–1.

Men hemmalaget kvitterade och ett sent mål av Magnus Kahnberg räddade segern med 3–2 och tre viktiga poäng.

Magnus Kahnberg har haft en trög inledning på årets säsong och har inte alls producerat så många poäng som han gjort de senaste säsongerna. Det har bara blivit fem mål hittills på 22 matcher. Nu blev det till och med ett matchavgörande mål.

– Det är inte ofta man är matchvinnare nu för tiden, sade han efter matchen.

– Det var väldigt skönt att få sätta det matchavgörandet målet, och det gav ju en viktig seger.

Trögt framåt

Även Frölunda som lag har haft svårt att göra mål. Det har blivit blygsamma 55 fullträffar på de 22 första omgångarna.

– Vi måste bli betydligt effektivare framför mål. Som tur är så fungerar vårt försvarsspel och våra målvakter har spelat lysande, sade Magnus.

Till matchen mot Södertälje valde Frölundas tränare Ulf Dahlén att ställa Ari Ahonen i målet.

– Han var mycket bra i kväll och bidrog aktivt till att vi tog tre poäng.

Frölunda startade matchen bra och tog också en tidig ledning genom Tomi Kallio. Resten av inledningsperioden fortsatte Frölunda att rada upp chanser, men Björn Bjurling i Södertäljes mål var mycket duktig.

– Det var en riktigt bra period, men vi borde ha fått med oss några mål till, sade Dahlén.

– Frölunda var bra i den första perioden och där kom vi lite billigt undan, sade Södertäljes tränare Leif Strömberg.

Så kom den miserabla inledningen av andra perioden. Efter 32 sekunder kvitterade Södertälje genom Per Hallin, och efter 1.29 tog laget ledningen sedan Linus Klasen skjutit stenhårt i krysset.

– Det där var olyckligt. Kvitteringen kom efter ett individuellt misstag och vid deras andra mål var vi alldeles för passiva i mittzonen, sade Dahlén.

Timeout hjälpte

Efter en timeout fick dock Frölunda på spelet igen och skapade nya chanser framför Bjurling. Kvitteringen kom med drygt en minut kvar att spela av perioden sedan Magnus Kahnberg spelat fram Lars Eller.

– Det var synd. Vi fick aldrig ordning på vårt spel efter vårt andra mål, sade Leif Strömberg.

Frölunda dominerade tredje perioden och avgjorde alltså avgöra matchen efter 16.12.

Södertälje var dock inte ofarligt och hade ett par bra kontringslägen. Bland annat så blev Hennes Hyvönen helt fri med Ahonen, men sköt utanför.