Matchfakta 25/1

Leksand–Rögle 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-25

Första perioden: 1–0 (8.59) Gabriel Karlsson (Jonas Elofsson, Jens Bergenström).

Tredje perioden: 2–0 (19.53) Robert Petrovicky (Pierre-Edvoard Bellemare, Libor Prochazka) mål i tom kasse.

Skott: 37–28 (15–5, 8–12, 14–11).

Utv, Leksand: 5x2. Rögle: 2x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 7164.

Sundsvall–Huddinge 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Trots att Sundsvall mäktade med 15 skott mot tre i den första perioden var det mållöst. Och resten av matchen blev en jämn historia.

Hemmalaget fick ändå retroaktiv utdelning och laget gjorde två mål i mittperioden. Niklas Johansson slog till efter 2.14 efter förarbete av Mikael Brancalion.

Huddinge fick sedan ett par tillfälllen i numerärt överläge men lyckades inte förvalta dem.

I stället kryddade Sundsvall till siffrorna genom att slå in 2-0 efter 11.19. Alexander Sundqvist svarade för målet och Jonas Floberg för förarbetet.

I slutperioden fick bägge lagen möjlighet att göra mål i power play. Men resultatet stod sig.

Fyra minuter från slutet plockade Huddinge ut målvakten Pontus Sjögren i jakten på en reducering. Men Tony Lagerströms fullträff kom för sent, endast 25 sekunder från slutsignalen.

Sundsvall får därmed lite andrum och har hela åtta poäng till nedre kvalplatsen.

Andra perioden: 1–0 (2.14) Niklas Johansson (Mikael Brancalion), 2–0 (11.19) Alexander Sundqvist (Jonas Floberg, Niklas Zetterström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (19.35) Tony Lagerström (Oscar Ahlström) spel fem mot fyra.

Skott: 33–27 (15–3, 12–12, 6–12).

Utv, Sundsvall: 8x2, 1 matchstraff. Huddinge: 8x2, 1 matchstraff.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 569.

Nybro–Hammarby 7–4 (3–1, 3–2, 1–1)

Nybro tog en mycket viktig seger i tabellens nedre region.

Bottenlaget Hammarby gjorde fyra mål i bortamötet, och då kanske man ska plocka poäng, men hemmalaget Nybro svarade för fyra mål och inkasserade viktiga poäng.

I en jämn förstaperiod hade Nybro en 2-1-ledning med sig till pausvilan. Publiken bjöds på två tidiga mål. Michael Irani efter endast 53 sekunder, men Hammarby kvitterade drygt minuten senare genom Simon Laudon-Sörlin.

Sedan bjöd Sebastian Karlsson för ett mål i box play före utökningen tre minuter senare - återigen signerat Sebastian Karlsson.

I mittperioden blev det fem mål.

Bajen inledde bra och Daniel Strand reducerade efter sju minuter. Laget kvitterade också. Den fullträffen svarade Johan Andersson för i numerärt underläge.

Men sedan handlade allt om hemmalaget som gjorde tre mål före paus.

I slutperioden hann Jarno Honkonen med att slå in 7-3 före Robin Jalkeruds reduceringspuck i slutminuterna.

Första perioden: 1–0 (0.53) Michael Irani (Andreas Elofsson, Fredrik Näslund), 1–1 (1.51) Simon Laudon–Sörlin (Henrik Pettersson, Richard Gustafsson), 2–1 (9.48) Sebastian Karlsson (Branislav Kvetan, Mike Ericson) spel fyra mot fem, 3–1 (12.10) Sebastian Karlsson (Weston Tardy, Marcus Olsson).

Andra perioden: 3–2 (7.02) Daniel Strand (Tomas Lindgren), 3–3 (9.55) Johan Andersson (Rikard Karlsson, Joakim Nettelbladt) spel fyra mot fem, 4–3 (11.29) Mike Ericson (Sebastian Karlsson), 5–3 (12.08) Marcus Olsson (Sebastian Karlsson) spel fem mot fyra, 6–3 (17.58) Fredrik Näslund (Jarno Honkonen, Andreas Elofsson).

Tredje perioden: 7–3 (4.51) Jarno Honkonen (Fredrik Näslund), 7–4 (16.53) Robin Jalkerud (Tomas Lindgren).

Skott: 36–27 (14–12, 13–8, 9–7).

Utv, Nybro: 2x2. Hammarby: 6x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 1091.

Bofors–Björklöven 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

Björklöven besegrade Leksand i förrgår. Men i kväll tog det tvärstopp i bortamötet med Bofors.

Hemmalagets målvakt Fredrik Eriksson stoppade 24 skott och höll nollan. Matchens enda mål prickades in av Johan B¸low efter bara 1.37 av den första perioden.

– Jag tycker att vi gjorde en bra period. Vi uppträdde stabilt och hade ett övertag sett till spel och chanser. Därför anser jag att vår ledning i högsta grad är motiverad, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Skotten slutade 25-24 och båda målvakterna storspelade.

Drygt en minut från slutet plockade gästerna ut Björklöven-keepern Tobias Lundström - men utan resultat.

Karlskoga-laget får därmed behålla den sjunde och sista slutspelsplatsen.

– En mycket skön seger efter framför allt övertygande och uppoffrande defensiv, säger Sam Hallam.

Första perioden: 1–0 (1.37) Johan Bülow (Björn Östlund, Andreas Sundin).

Skott: 25–24 (9–6, 4–10, 12–8).

Utv, Bofors: 3x2. Björklöven: 2x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 4022.

Oskarshamn–Almtuna 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Almtuna var, liksom senaste tiden i serien, inte effektivt offensivt. Den här gången i bortamötet med Oskarshamn.

IKO var däremot vassare framåt och knep tre poäng.

Den första perioden slutade oavgjort 1--1. Hemmalaget tog ledningen genom Fredric Jaensson efter 7.30, men Fredrik Vestberg kvitterade några minuter senare.

Så långt var Almutna med i matchen.

I mittperioden slog dock Andreas Lundin in 2-1-pucken i nät bakom AIS-keepern David Rautio, och inför tredje perioden hade Uppsala-laget uppförsbacke.

Inte blev det bättre när förre elitserie-spelaren Andreas Valdix krutade in 3-1 efter sex minuters spel av tredje perioden.

Närmare kom inte AIS.

Alexander Bergström rakade in 4-1 i tom bur i slutsekunderna och har samma poäng som Bofors på den sista play off-platsen.

Första perioden: 1–0 (7.30) Fredric Jaensson (Andreas Jungbeck, Nicklas Jadeland), 1–1 (11.27) Fredrik Vestberg (Linus Persson, Martin Öhrstedt) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.28) Andreas Lundin (Andreas Valdix).

Tredje perioden: 3–1 (6.05) Andreas Valdix (Daniel Åhsberg, Ola Svanberg), 4–1 (19.24) Alexander Bergström (Christian Engstrand, Jimmie Svensson) spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 30–25 (10–10, 11–2, 9–13).

Utv, Oskarshamn: 4x2. Almtuna: 8x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 1727.