Blågula missar fällde Detroit

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-16

”Normallt sett är vi ett proffsigt lag”

Johan Franzén och Detroit Red Wings föll på sina egna misstag.

Förra säsongen ägde Detroit sina gamla rivaler Colorado. Red Wings vann samtliga åtta matcher och den totala målskillnaden var förkrossande 32-11.

Men i natt vann Colorado säsongens första möte lagen emellan med 3-2. Och de fick hjälp av två blågula misstag i inledningen av matchen.

NHL

Johan Franzén slarvade med pucken i mittzon under en uppspelsfas och Wojtek Wolski kunde komma fri mot Chris Osgood. Wolski avslutade med en Foppa-dragning modell mindre och Avalanche tog ledningen i matchen. Då hade det gått en dryg minut av matchen.

Mindre än tre minuter senare tog Tomas Holmström en hakningsutvisning och Colorado förvaltade det numerära överläget på bästa sätt. 2-0 till gästerna innan fem minuter var spelade.

– Normallt sett är vi ett proffsigt lag, sa Red Wings tränare Mike Babcock till AP, men ikväll inledde vi direkt med att bjuda på en kontring som slutade med baklängesmål. Sedan fick de göra mål på power-play.

Red Wings spelade upp sig ju längre matchen led, men Colorados normalt darrige målvakt Andrew Raycroft var strålande. Raycrofts snabba plockräddning på Henrik Zetterbergs hårda direktskott i den andra perioden var ur den högre skolan. Totalt slutade Avalanche-målvakten med 34 räddningar.

Holmström tog revansch för sin utvisning och reducerade till 1-2 efter 9.10 av mittenakten.

Jordon Leopold gjorde sedan 3-1 på straff i inledningen av den tredje, innan Marian Hossa fastställde slutresultatet till 3-2. Slovaken nöp till direkt efter vunnen tekning av Zetterberg.

Segern var Colorados femtonde för säsongen och förde dem upp på samma poäng som åttondeplacerade Minnesota Wild i Western Conference.