5 i rad!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-28

Svenskarmén slog till igen

Mästarna Detroit Red Wings ångar vidare.

Anförda, som vanligt, av sina svenska stjärnor vann laget sin femte raka seger – andra raka efter straffar.

NHL
Zetterberg.

Matchvinnare – Henrik Zetterberg. Den svenske skarpskytten blev först ut i målprotokollet, då han, omringad av tre Kings-försvarare, snappade upp pucken och avlossade ett snabbt handledsskott förbi en chanslös Jason LaBarbera.

Fem minuter senare fortsatte svenskfesten. Kings Oscar Möller höll sig framme och stötte in en retur i power play. Det var den svenske rookiens andra NHL-mål och betydde 1-1.

Kings såg länge ut att vinna matchen – tack vare Nicklas Lidströms skridsko. Frolovs passning gick via den svenske lagkaptenens skena förbi en ställd Chris Osgood. Målet innebar 3-2 till Kings i inledningen av tredje perioden.

Men – skönt nog för ”Lidas” – med knappt två minuter kvar kvitterade Valtteri Filppula till 3-3.

Efter en mållös förlängning tog straffar vid. Kings skyttar kom ingenvart med Osgood, medan Pavel Datsyuk överlistade LaBarbera och bäddade för kompisen Zetterberg.

Hyllade laget

”Zäta” förvaltade sin straff på bästa sätt. Han gjorde en snygg fint och avslutade med en backhand upp i nättaket.

Efteråt hyllade Zäta sitt lags defensiv.

– Det var en tajt match och Kings gjorde en bra försvarsinsats, sa han till AP. Men jag tyckte vi var ändå lite bättre i defensiven och tillät dem inte att skjuta så mycket.

En som var än mer lyrisk var Red Wings målvakt Chris Osgood, som bara behövde mota 19 skott under matchen.

– Jag tyckte det här var vår bästa match hittills, sa han. Vi gjorde de rätta sakerna för att vinna matchen.

Red Wings mönstrade sex svenskar. Johan Franzén blev knäskadad i förra matchen mot Chicago och beräknas missa en månad.