AIK–Växjö 0–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-22

Växjö är tillbaka som serieledare.

Detta efter en imponerande seger mot AIK på Hovet i Stockholm.

Växjös målvakt Viktor Fasth var fenomenal. Han motade samtliga 36 skott och blev lagets största hjälte.

Gästerna började respektlöst i Solnalagets tempel. Redan efter 3.33 tryckte Josh MacNevin in ledningspucken i spel fyra mot tre.

AIK kom successivt in i matchen igen. Men smålänningarna chockade hemmapubliken när Daniel Åhsberg lurade bort Christopher Heino-Lindberg i målet och gjorde 2–0.

I mittperioden hade AIK verkligen sin stora chans att komma in i matchen igen.

Men varken spel fem mot tre i en minut eller spel fem mot fyra vid upprepade tillfällen hjälpte AIK.

I över halva perioden fick Växjö kämpa i numerärt underläge – och trots att det hettade till rejält om öronen lyckades man hålla tätt.

I tredje skärpte laget till sig och höll sina spelare på isen istället.

Vilket resulterade i tre poäng.

Björklöven–Troja/Ljungby 2–3 efter straffar

Troja/Ljungby tog bonuspoängen mot Björklöven.

Det stod viktiga poäng på spel. Båda lagen stod på 18 poäng och låg näst sist inför mötet.

Matchen var öppen och bjöds på mängder av målchanser.

Umeålaget hade nästan 50 skott mot mål men burväktarna Christoffer Bengtsberg (Troja/Ljungby) och Patrick Galbraith (Björklöven) höll nere siffrorna.

I slutet av första och i början av andra hade hemmalaget marginalerna vid sin sida.

Jens Ledin inledde målskyttet i power play när matchuret stod på 18.30 och mittperioden var bara 21 sekunder gammal när Mattias Wennerberg utökade ledningen.

Dock blev glädjen inte så långvarig. Troja replikerade och det med besked. Två snabba mål och det var kvitterat.

Mattias Persson blev sedan matchvinnare i straffläggningen, vilket innebär att Troja/Ljungby har ett litet försprång i tabellen.