Huddinge–Almtuna 2–1 e förl (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-28

Almtuna har skrällt rejält och jagar en kvalserieplats.

Men det blev bara en poäng i bortamötet med Huddinge och Almtuna tappar därmed tredjeplatsen till Mora, men lagen står på samma poäng.

Den första perioden bjöd båda lagen på chanser, men även stundtals slarvigt spel. Bästa chansen hade Almtunas Johan Berggren som på något sett lyckades skjuta pucken över ribban trots att han hade helt öppet mål från cirka en meters avstånd.

Gästerna spelade power play sista minuten av perioden och fick inleda den andra med ytterligare tre minuters spel fem mot fyra.

När Huddinge var på väg att klara av det fyra minuter långa numerära underläget, slog Jimmie Kraft till på egen hand och gav Almtuna ledningen.

Hemmalaget tog sedan över lite av spelet och efter drygt halva matchen sprätte Oscar Ahlström upp pucken i nättaket.

Tredje perioden var tajt och inget av lagen vågade gå för fullt framåt.

Matchen gick till förlängning.

Och bara fem sekunder före straffläggningen slog Christoffer Lindholm in segerpucken.

Andra perioden: 0–1 (2.42) Jimmie Kraft (Mikael Aaro, Johan Pettersson) spel fem mot fyra, 1–1 (10.17) Oscar Ahlström (Jimmy Ahnelöv) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–1 (4.55) Christoffer Lindholm (Victor Ahlström, Oscar Ahlström).

Skott: 29–23 (11–7, 4–8, 6–6, 8–2).

Utv, Huddinge: 9x2. Almtuna: 5x2.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 451.

Bofors–Nybro 6–2 (2–1, 0–0, 4–1)

Hemmalaget fick en fin start. Redan efter 4.26 rasslade det till i nätet bakom Nybro-målvakten Alexander Berg när Kristofer Näslund fick en kanonträff i spel fem mot fyra.

Nybro kvitterade strax därefter och hade faktiskt flera bra chanser att ta ledningen, men istället var det hemmalaget som nätade och tog återigen ledningen.

Fredrik Ericsons fullträff avlossades när matchuret visade 19.19.

–Det positiva med perioden var att vi skaffade oss ett målmässigt försprång. Annars var det för dåligt jobb, både defensivt och offensivt. Att vi gled runt för mycket gjorde att Nybro fick skapa så mycket, vi bjöd på det, sa Bofors assisterande tränare Dan Hermansson till nwt.se.

Mittperioden slutade mållöst men Nybro låg på och Bofors ska vara glada över att man inte släppte in någon puck.

Efter 13 minuters spel tog även hemmalaget time out.

– Vi kände från båset att vi måste göra något för att väcka spelarna. De sista minuterna förmådde vi lyfta upp spelet och skapa tryck mot Nybromålet, säger Dan Hermansson.

I tredje ramlade puckarna plötsligt in med jämna mellanrum och Bofors vann till slut med 6–2 och slickar nu en play off-plats.

Första perioden: 1–0 (4.26) Kristoffer Näslund (Tobias Thermell, Björn Östlund) spel fem mot fyra, 1–1 (7.24) Fredrik Sandgren (Robert Kimby, Jonny Ågren) spel fem mot fyra, 2–1 (19.20) Fredrik Ericson (Kristoffer Näslund, Björn Östlund).

Tredje perioden: 3–1 (4.45) Linus Persson (Fredrik Ericson, Johan Bülow) spel fem mot fyra, 4–1 (6.07) Patrik Lundh (David Lidström, Andreas Sundin), 5–1 (9.28) Tobias Thermell (Magnus Svensson, Viktor Sjödin), 5–2 (11.38) Robert Kimby spel fyra mot fem, 6–2 (17.00) Peter Messa (Andreas Sundin, Patrik Lundh) spel fem mot fyra.

Skott: 36–20 (12–8, 11–6, 13–6).

Utv, Bofors: 5x2. Nybro: 9x2.

Domare: David Bergman, Uppsala.

Publik: 1 342.

Troja/Ljungby–AIK2–3 e str (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 0–1)

AIK fortsätter att vinna.

Borta mot Troja/Ljungby krävdes det dock straffar och en rutinerad Dick Tärnström för att kamma hem två poäng.

Efter en mållös period svarade gästerna för två mål i mittakten.

Mattias Beck inledde målskyttet efter 2.06 – och bara 30 sekunder före pausvilan utökade Tobias Ericsson siffrorna.

Tidigare hade Troja haft två raka numerära överlägen utan att lyckas överlista AIK-keepern.

Trots att Solna-laget hade betydligt fler skott mot mål i tredje, var det hemmalaget som gjorde två mål.

Fyra minuter före slutet reducerade Daniel Håkansson, och knappt en minut före slutsignalen kvitterade Olof Mårs och räddade en poäng i jakten om en play off-plats.

Andra perioden: 0–1 (2.06) Mattias Beck (Jonas Liwing), 0–2 (19.30) Tobias Ericsson (Dick Tärnström, Johan Adolfsson).

Tredje perioden: 1–2 (16.00) Daniel Håkansson (David Striz), 2–2 (18.36) Olof Mårs (Niklas Enberg, Ron Pasco).

Skott: 28–39 (9–7, 8–11, 9–16, 2–4, 0–1).

Utv, Troja/Ljungby: 6x2. AIK: 5x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 2 296.

Björklöven–Borås 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

Björklöven stärker sin sjundeplats efter tre poäng mot Borås.

Trots att Borås hade 13–7 i skott i första perioden var det hemmalagets Jonnie Karlsson som gjorde det enda målet.

Björklöven rivstartade mittperioden genom att utöka till 2–0 i en akt som var betydligt jämnare.

Borås reducerade fyra minuter senare men det var hemmalaget som skaffade sig ett rejält övertag inför sista perioden när Niklas Zetterström överlistade Borås-målvakten Robin Rahm och det var 3–1.

Matchen var avgjord och Löven lyckades till slut punktera matchen och spika slutresultatet till 4–1.

Första perioden: 1–0 (8.29) Jonnie Karlsson (Johan Forsberg, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (1.28) Mattias Wennerberg (Jens Ledin, Johan Svedberg), 2–1 (5.06) Per Fernhall (Mats Hansson, Mikael Hultqvist), 3–1 (6.42) Niklas Zetterström.

Tredje perioden: 4–1 (4.24) Niklas Zetterström (Mattias Wennerberg, Magnus Gästrin) spel fem mot fyra.

Skott: 28–32 (7–13, 9–9, 12–10).

Utv, Björklöven: 5x2. Borås: 5x2, 1x10.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 2 769.

Mora–Oskarshamn 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Mora blev av med succémålvakten Robert Kristan, men istället värvade laget Juha Pitkämäki som var lysande senast han var i Dalaklubben och elitserien.

Men ikväll mot Oskarshamn fick klubbens andramålvakt Lars Johansson chansen. Och han gjorde en bra förstaperiod och motade tolv skott.

I mittperioden tog dock gästerna ledningen genom Nicklas Jadeland. Men glädjen blev kortvarig. Bara minuten senare kvitterade Mora och sedan gjorde man 2–1 och 3–1 inom loppet av 50 sekunder.

I tredje hade gästerna inte mycket att säga till om. Mora styrde spelet och avgjorde i tom bur i slutsekunderna.

Mora kliver upp på tredjeplatsen men har Almtuna hack i häl och lagen står på lika många poäng.

Andra perioden: 0–1 (1.14) Nicklas Jadeland (Linus Morin, Richard Gynge), 1–1 (2.32) Mikael Simons (Marcus Eriksson, Tony Lagerström), 2–1 (13.58) Stefan Mann (Adam Andersson) spel fem mot fyra, 3–1 (14.48) Mario Kempe (Jens Jakobs, Juha Alén).

Tredje perioden: 4–1 (19.33) Daniel Viksten mål i tom kasse.

Skott: 31–25 (11–12, 12–10, 8–3).

Utv, Mora: 6x2. Oskarshamn: 3x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 2 503.