Robert Kimby sänkte Leksand med två fullträffar.

Dalalaget fick alltså inte revansch efter storförlusten i oktober.

Skotten talade sitt tydliga språk (47–14) och siffrorna kunde ha varit större.

– Leksand hade en fantastisk målvakt, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist.

Leksand lyckades inte revanschera sig efter senaste brakförlusten (5–0) i Uppsala.

Trots en 1–0 ledning i inledningen av mittperioden och storspel från Leksandsmålvakten Joacim Eriksson kunde Almtuna till slut spräcka nollan.

En minut före paus droppade Fredrik Vestberg bak pucken till Robert Kimby som avlossade ett vasst handledsskott i nättaket. Den gången hann inte ens Eriksson med.

– Leksand hade en fantastisk målvakt. Efter två perioder kunde vi ha haft ledningen med tre, fyra eller fem mål, säger Almtunatränaren Jonas Rönnqvist till unt.se.

Almtuna fick energi och fick mer självförtroende efter den fullträffen.

Samtidigt var det slutet på Leksands flyt i matchen.

Eric Johansson drog på sig en onödig utvisning precis vid periodsignalen och i inledningen av tredje tog Almtuna ledningen i spel fem mot fyra.

Tät defensiv

Leksand såg ut att vilja mer efter underläget och krigade på bättre – men i takt med gästernas försök att komma tillbaka spelade Almtuna en utmärkt defensiv och tillät inte leksingarna till större farligheter.

Totalt sköt Leksand bleka 14 skott mot mål, vilket var en följd till Almtunas täta försvarsspel.

Samtidigt var man vassa framåt bortsett från målen och hade 47 skott mot Eriksson varav 33 stycken skickats iväg efter bara två perioder.

3–1 slog Jimme Kraft in i matchens slutsekunder i spel fem mot tre.

Almtuna har bara förlorat tre matcher på hemmais så här långt och stärker sin play off-plats markant efter kvällens seger.