Fjärde raka segern för Ottawa

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-12

Ottawa tog i natt sin fjärde raka seger – krislaget Tampa Bay besegrades med 3-2 efter förlängning.

Och som vanligt var lagkaptenen Daniel Alfredsson högst delaktig. Två assist blev det för ”Alfie”, som också förlängde sin poängsvit till fyra matcher.

NHL
Daniel Alfredsson.

Alfredsson låg bakom Ottawas båda mål under ordinarie speltid. Efter 4:53 av första perioden var han med i förarbetet till Ryan Shannons 1-1, och efter knappt halva andra perioden spelade han fram Chris Kelly till 2-1, som kom i numerärt underläge.

Bara 13 sekunder efter Senators ledningsmål kvitterade nästjumbon Lightning – ett lag i fritt fall efter 15 förluster på de senaste 19 matcherna, och 2-2 stod sig tredje perioden ut.

I förlängningen såg Mike Fisher till att Ottawa fick med sig extrapoängen.

– Vi tycker att vi har höjt vårt spel och vi hittar sätt att vinna, sa segerskytten Fisher till AP.

– Vi är bra på att inte få panik och ikväll red vi ut stormen och fick en stor seger.

Men de fyra raka tvåpoängarna till trots – Senators har fortfarande ett stort gap att täppa igen om slutspelsdrömmen ska bli verklighet. 13 poäng skiljer dem och åttondeplacerade Florida Panthers.

Alfredsson är nu uppe i 62 poäng (21+41) på 64 matcher i årets säsong.

Här är äntligen lite goda nyheter om Samuel Påhlsson, som varit borta från spel sen den 31 januari, och även hunnit med att bli tradad från Anaheim till Chicago.

I söndags gick han på is, och enligt intervjuer med Chicago-tidningarna säger han sig vara ”nära 100 procent”.

– Jag behöver få tillbaka styrka och vanan att vara på is, säger den svenske centern till Chicago Sun Times.

– Om allt går bra, är jag tillbaka om en vecka.

Ingen Påhlsson på isen i natt alltså, men det gick ganska bra för Chicago ändå – Carolina Hurricanes besegrades med 3-2 efter straffar.

Matchhjälte: rookien Kris Versteeg, som gjorde ett mål i matchen och sen gick in och avgjorde straffläggningen i den fjärde rundan.

Det var första gången på nästan tio år som Chicago lyckades besegra Carolina – senaste segern kom den 4 april 1999.

Chicagos unga back Niklas Hjalmarsson gjorde sin fjärde match för året och klockades för 11:10 minuters istid.

Carolinas Niclas Wallin spelade 16:33.

Tvillingarna Sedin hade en mindre lyckad kväll på jobbet när deras Vancouver Canucks föll mot Anaheim Ducks med 4-3 efter förlängning. Daniel assisterade visserligen på Alex Burrows 1-2-reducering i mitten av andra perioden, men både han och Henrik slutade med -3 i plus/minusstatistiken.

Mats Sundin noterades också för en passningspoäng i förlusten, som var Canucks andra raka. Lagets övriga svenskar – backarna Mattias Öhlund och Alexander Edler – gick poänglösa av isen.

Veteranbacken Scott Niedermayer avgjorde i förlängningen för Ducks, som därmed fick två viktiga poäng i den täta streckstriden i Western Conference. Anaheim står nu på 70 poäng – samma som Minnesota och Dallas, och en poäng efter Edmonton och Nashville, som håller de två sista slutspelsplatserna.

Vancouver ligger på lite säkrare slutspelsmark med 77 poäng.