Dagens namn: Ellen, Lena

Stor förlust för Malmö

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-15

Malmö är med och kämpar i toppen av ishockeyallsvenskan, men Borås på bortaplan kunde inte tabellfyran göra något åt – 0–5-förlust blev det till slut.

Borås hade övertaget från början till slut och ledde med 2–0 efter den andra perioden. En rad utvisningar fällde Malmö som nu får fortsätta jaga Leksand, Växjö och AIK i toppskiktet.

Borås svarade för en jätteskräll i hemmamötet med Malmö.

Det blev inte bara en trepoängare utan resultatet 5–0 fick många att höja på ögonbrynen.

Malmös fina svit på åtta raka matcher utan förlust bröts därmed med dunder och brak.

Hemmalaget hade onekligen marginalerna med sig i första perioden.

När matchklockan stod på 19.59 utökade Mattias Remstam Borås ledning till 2–0 – och det var förstås ett väldigt psykologiskt viktigt mål.

I andra perioden gjorde Borås två snabba fullträffar och gick upp till en 4–0-ledning. Det sista målet signerat Rasmus Ericsson i tom kasse tillkom efter ett snyggt klapp-klapp-spel.

Där kändes matchen punkterad – men det blev den definitivt efter Daniel Wågströms 5–0 minuten före pausvilan.

Malmö kändes ofokuserat och även om det var drygt en vecka laget spelade match borde man kunnat bjuda upp på bättre spel.

Den här förlusten innebär att Malmö nu har tre poäng upp till den tredje kvalserieplatsen.

Borås kan fortfarande knipa en play off-plats men det ska bli mycket till om man ska lyckas med den bedriften.

Det är sju poäng dit och Borås har en match mer spelad än sjuan Bofors när sex omgångar återstår.