Men på tisdagen kom andra raka segern – mot jumbon Modo, på hemmaplan.

– Det här var ingen höjdare, säger Skellefteås Christian Söderström till Canal Plus.

Skellefteås superfemma, elitseriens mest poänggörande femma, var splittrad när det stod klart att Fredrik Lindgren utgick på grund av sjukdom.

Och mot Modo hade de svårt att producera.

Det var i själva verket sistaplacerade Modo som tog ledningen efter 3.57 på första perioden när Nicklas Danielsson tryckte in sin egen retur.

Skröder i öppen kasse

Det dröjde till den tredje perioden innan Skellefteå kvitterade genom Christian Söderström.

Modo tog tillbaka ledningen halvvägs in på perioden när Morten Madsen först ramlade och drog med sig Skellefteås Tim Erixon. Madsen lyckades resa sig och satte till slut pucken i mål.

Därefter rann det i från. Byron Ritchie vann pucken i Skellefteås zon och satte 3–1, i tom kasse satte sedan Per-Åge Skröder 4–1 och punkterade matchen.

Lämnar jumboplatsen

Med de tre poängen gick Modo om Södertälje i botten och Skellefteå tog inte chansen att gå om serieledarna Luleå som fortfarande har en match mindre spelad.

– Vi spelar en bra match. Tajt försvarsspel och sätter dit några puckar, säger Morten Madsen till Canal Plus.

– Det var ingen höjdare, för ineffektivt, säger Skellefteås Christian Söderström.