Frälste Leksand – med bara fem sekunder kvar

Publicerad 2012-10-17

Mattias Timander sköt upp Leksand i serieledning

Fem sekunder kvar – då dunkade Mattias Timander, 38, in avgörandet.

Leksand vann toppmötet mot BIK Karlskoga med 3–2 efter att ha vänt ett 0–2-underläge.

Leksands IF

Succélaget BIK Karlskoga kom till Tegera Arena som serieledare och fyra raka segrar i ryggen.

Och det började bra för gästerna.

Backen Niklas Arell smet upp i första perioden och snärtade in 1–0 med ett rappt dragskott. I andra perioden utökade Fredrik Höggren på ett liknande sätt.

Hoppade sönder plexit

Men 4.57 in på tredje perioden inträffade en både vacker och dråplig händelse som vände matchen för Leksand. JVM-hjälten Filip Forsberg – som i somras skrev på för Washington, men är utlånad till Leksand – fintade upp Henrik Larsson på läktaren innan han rundade målvakten Joel Gistedt och la in pucken i mål.

Forsberg blev sedan så glad att han med full fart hoppade in i plexiglaset – som gav vika. Incidenten påminde lite om när förre Leksandsspelaren Henric Andersén hoppade igenom plexit 2009 – men med den skillnaden att glaset inte sprack i tusen bitar den här gången.

Tungt slagskott

Spelarna fick vänta flera minuter medan funktionärer satte rätt plexit, men för Forsberg och Leksand var det definitivt inte slutfirat för kvällen.

Patrik Hersley sköt kvitteringen efter att Mark Hurtubise vunnit tekningen klockrent.

Och efter att BIK Karlskoga dragit på sig en utvisning i slutskedet kunde veteranbacken Mattias Timander panga in avgörande 3–2 med ett mäktigt slagskott när bara fem sekunder återstod.

Det var Timanders första mål för säsongen. Leksand tog därmed över serieledningen.