Gävlelaget vann med 5–4 efter straffar.

– Mer tur än skicklighet, säger Karlskrona-tränaren Ove Molin.

Brynäs IF

En sömnig 1–1-period inledde mötet.

Men resten av matchen mellan Karlskrona–Brynäs var däremot allt annat än gäspig.

Under loppet av två minuter och nio sekunder i upptakten av mittperioden gick Brynäs ifrån till en 4–1-ledning.

Kevin Clark styrde först in Aaron Palushajs skott, innan Palushaj själv sköt 3–1 från minimal vinkel.

Sedan ordnade Lucas Carlsson 4–1 direkt på tekning och Karlskrona bytte ut målvakten Johannes Jönsson.

Satsade allt framåt

Målvaktsbytet gav susen.

Samtidigt som Brynäs trodde att åttonde segern på de tio senaste matcherna var i bärgad svarade Karlskrona för en upphämtning få trodde.

Joel Kellman reducerade innan den andra pausvilan och i tredje perioden kom hemmalaget ut som blodhundar och pressade tillbaka Brynäs rejält.
Det gav utdelning.

Bara 2.33 in i perioden skickade Filip Cruseman in 3–4-pucken och när hemmalaget fick powerplay med knappt sex minuter kvar kom kvitteringen.

Mattias Guter gjorde 4–4 och glädjen var total i Blekinge.

”Otroligt stolt”

Men trots den starka upphämtningen blev det ingen seger för Karlskrona.
Aaron Palushaj avgjorde mötet i straffläggningen, något hemmatränaren Ove Molin var rejält besviken över.

– Vi är värda segern. Att Brynäs gör fyra mål på de skotten de har är mer tur än skicklighet, säger Molin i C More.

– Men vi kom ut i tredje perioden och gav allt. Jag är otroligt stolt över killarna att komma tillbaka från det utsatta läget, fortsätter han.