Fem insläppta mål för första gången den här säsongen.

Då föll Leksand – med nya tränarkonstellation Andreas Appelgren och Tommy Salo – mot serieledande Örebro.

Bra defensivt, men för svaga framåt.

Det var huvudanledningen till att Tommy Salo sparkade Christer Olsson och Niklas Eriksson och tog steget ner i båset tillsammans med Andreas Appelgren.

Och det blev ett målkalas i Leksands första match med den nya tränarkonstellationen.

Succé för nyförvärvet

Nyförvärvet Daniel Åhsberg gav Örebro ledningen efter åtta minuter av matchen och spelade sedan fram till Pär

Edbloms 2-0-mål i början på den andra perioden.

Men efter två projektiler av 17-årige Filip Forsberg och veteranen Pelle Prestberg i mitten av den andra perioden var  Leksand ikapp och med knappt fem minuter kvar innan periodvilan gjorde Jens Bergenström dessutom 3-2.

Då vände det igen.

Hyllades av Örebros tränare

Daniel Åhsberg kvitterade till 3-3 med sitt andra mål för kvällen och med två mål inom loppet av 47 sekunder – genom Stefan Warg och Johan Adolfsson – i den tredje perioden gick Örebro ifrån till 5-3.

– Åhsberg ger oss precis den injektionen vi behöver. Han kommer in och gör det riktigt bra och hade nog kunnat göra ett par mål till också, säger Örebros tränare Peter Andersson till Viasat Hockey.

Filip Forsberg reducerade visserligen med knappt fyra minuter kvar, men Leksand orkade inte komma igen en gång till.

Trots Örebros vinst är nu Jared Aulins makalösa poängsvit över. Kanadensaren var ett stolpskott ifrån att tangera Pär Arlbrandt rekord med poäng i 21 raka matcher.