Referat från hockeyallsvenskan

Rögle-Bofors 3-1

Måltorka och lite speltid.

Mot tabelltvåan Bofors klev Kirill Starkov fram.

Med sitt tredje mål för säsongen avgjorde han för Rögle genom att sätta 2-1 efter 13.15 av den tredje perioden.

För Bofors var förlusten den blott andra på tio matcher, medan Rögle vunnit sex raka matcher.

Närmast för Rögle väntar Skånederby på torsdag. Seger efter full tid där och ärkerivalen Malmö passeras i tabellen.

Troja-Ljungby-Södertälje 5-1

Den dåliga formen håller i sig för Södertälje.

Janos Vas gjorde 1-0 till Troja-Ljungby efter 13.16 av den första perioden och det dröjde bara 45 sekunder innan David Åslin utökade ledningen till 2-0.

Ungraren Vas låg även bakom Trojas 3-0-mål i den andra perioden och satte sedan själv 5-0.

Målvakten Trevor Koening fick dock se sin nolla spräckt, då Julian Jakobsen prickade in ett tröstmål i slutminuterna.

Södertälje har nu förlorat fem raka matcher och halkat ned på nionde plats i tabellen.

Borås-Tingsryd 1-2

Sean McMonagle drog på sig ett matchstraff efter 35 sekunder senast mot Mora, vilket blev Tingsryds fall i den matchen.

Mot jumbon Borås revanscherade han sig genom att göra 1-0 till efter 14 minuter av den andra perioden.

11.43 in i slutakten kvitterade Ola Svanberg, men glädjen blev kortvarig för Borås.

Drygt en minut senare gjorde Robin Jacobsson 2-1 till Tingsryd, vilket också blev slutresultatet.

Borås föll trots att man dominerade spelet långa stunder och vann skotten med hela 42-22.

Örebro-Oskarshamn 4-2

Matt Kieth gjorde 1-0 till Örebro redan efter 20 sekunder och innan två minuter var spelade av matchen hade Jens Skålberg hunnit utöka ledningen till 2-0.

Keith gjorde sedan också 3-0 till Örebro strax innan den första periodvilan.

Då fick Oskarshamn utdelning.

Efter mål av Joakim Hagelin och Morten Poulsen hade gästerna kvitteringsdoft inför den tredje perioden.

Men Jared Aulin, som fick se sin svit med poäng i 20 raka matcher bruten senast mot Leksand, klev fram och punkterade matchen med sitt 4-2-mål med mindre än nio minuter kvar att spela av ordinarie matchtid.