”Våra forwards jobbar inte”

New York Islanders tränare Jack Capuano tyckte inte att forwardarna jobbade tillräckligt hårt.

Då slängde han in fem backar i stället.

– Vissa kedjor hade ju inte ens fått iväg ett skott på mål, säger Capuano.

New York Islanders föll med klara 1–5 mot Daniel Alfredsson och Erik Karlssons Ottawa Senators i natt.

Och tränaren Jack Capuano var inte nöjd med vad han såg.

Matchen var den första sedan det matematiskt stod klart att Islanders missar slutspel, och spelarna sprudlade inte direkt av hunger och motivation inför hemmapubliken i Nassau Coliseum.

Laget tog visserligen ledningen och hade 1–1 med sig efter den första perioden. Men tre minuter in i mittronden satte Sergei Gonchar 2–1 för Ottawa – och då tröttnade Capuano.

”De jobbar inte”

Islanders-tränaren skippade forwardarna och satte in fem backar på isen i stället.

– Våra forwards jobbar inte. I periodpausen mellan första och andra påtalade jag att vissa kedjor bara hade ett skott på mål eller inget alls, säger han.

– Det fanns ingen kämpaglöd i vårt spel över huvud taget, och det finns det inga ursäkter för. Ibland måste spelarna se sig i spegeln, börja kämpa och stå upp för varandra.

New York Islanders har vunnit fler matcher på bortais än hemmaplan den här säsongen, och riskerar att göra sin sämsta ”hemmasäsong” sedan millennieskiftet.