Ladislav Nagy satte 2-1 i krysset och avgjorde derbyt

Ladislav Nagy avgjorde redan i andra perioden.

2-1-målet räckte för att Modo skulle ta sin åttonde raka seger mot Timrå.

Denna gång kom vinsten i SCA-cupen på bortais.

– Jag hade hoppats på att det skulle vara lite mer välspelat i dag, säger Tomas Montén, tränare i Timrå.

Modo fick chansen att ta ledningen i powerplay två gånger om men det var i boxplay som ledningsmålet kom. Jonas Ahnelöv hittade Marcel Müller som kom längs högerkanten. Kontringen gick snabbt och skottet likaså. Pucken satt distinkt till vänster om Timrås målvakt Joakim Lundström.

Modo förde den första perioden men i andra kom Timrå tillbaka. Per Hallin satte pucken bakom Oscar Alsenfelt åtta minuter in i perioden till 1-1. Passningen kom från Johan Andersson.

Ett genidrag

Efter ytterligare press från Timrå gjorde Modos tränare, Ulf Samuelsson, ett genidrag. Han bytte in det fjärde backparet med Ludwig Byström och Jens Westin och i deras första byte kom Modos ledningsmål som också blev avgörande.

Mario Kempe hittade Ludwig Byström djupt nere i offensiv zon som serverade Ladislav Nagy i slottet. Nagy gjorde inte något fel och tryckte beslutsamt upp pucken i krysset till 2-1.

Tredje perioden slutade mållöst och detta var Modos åttonde raka seger mot Timrå. TIK förlorade också mot Modo i torsdags med 4-1.

– Det var ganska likt matchen då. Ett typiskt försäsongsspel med mycket press av båda lagen och inget ordnat spel, säger Tomas Montén, tränare i Timrå till Sundsvalls tidning.