NEW YORK. Tampa tog en tung bortaseger mot pånyttfödda Vancouver tidigt i morse.

Men det kostade.

Victor Hedman, ettan i backarnas poängliga, tvingades lämna isen skadad och verkar bli borta på obestämd tid.

Halva matchen hade gått i Rogers Arena när Victor Hedman tvingades lämna isen.

Sedan återkom han inte mer och i mitten av tredje perioden meddelade Tampa Bay Lightning att den 23-årige backbjässen ådragit sig en skada i övre delen av kroppen, oklart hur allvarlig.

En längre frånvaro skulle vara ett svårt avbräck för Tampa – och för Hedman själv.

Han har inlett säsongen fullkomligt strålande och leder backarnas poängliga med tre mål och fyra assist.

Mot Canucks gick det dock bra för Lightning även utan ”Vigge”. De vann bortatmötet med 4-2 efter två mål av skyttekungen Steven Stamkos. Anton Strålman stod för en assist.

I hemmalaget noterades Alex Edler såväl för mål som assist och en assist hade också Daniel Sedin.

Ottawa Senators har varit en av grundseriestartens stora positiva överraskningar och kliver efter nattens 3-2-seger mot Columbus upp på andraplats i Atlantic-divisionen, blott två poäng efter ettan Montreal.

Erik Karlsson gjorde sitt andra mål för säsongen efter en karaktäristisk soloräd längs högerkanten och en alldeles enastående Robin Lehner stoppade 38 av 40 skott.

– Ja, han spelade verkligen bra. Vi kunde helt enkelt inte göra fler mål på honom, säger Columbus målskytt Nick Foligno till nhl.com.

Tim Erixon noterades för sin första assist för säsongen på ett av Blue Jackets tröstmål.

Nashville har också överraskat stort i säsongsöppningen och tog en poäng borta mot Chicago i natt också. Johnny Oduya inledde redan efter en dryg minut med sitt första mål för säsongen, på assist från radarpartnern Niklas Hjalmarsson, men i slutet av första perioden kvitterade Shea Weber.

Sedan blev det inga fler mål förrän Jonathan Toews avgjorde i numerärt underläge i övertidsperioden.

För första gången på hela säsongen lämnade Filip Forsberg isen utan poäng.

Alex Steen, fjolårets svenske skyttekung, verkar ha kommit igång igen.

Han dunkade in sitt första mål för säsongen, på en retur precis framför kassen, när St. Louis körde över Arizona med hela 6-1 i Glendale i natt – och stod därtill för en assist.

Matchens lirare var annars Jaden Schwartz, som stod för ett hat trick.

Oliver Ekman-Larsson assisterade till Coyotes enda mål.

Washington hade svårare än väntat med Florida i nattens match hemma i Verizon Center. Vid full tid stod det ”bara”1-1 – trots att hemmalaget radat upp chanser, framförallt i förstaperioden. Till slut vann de ändå på straffar, sedan bland andra Nicklas Bäckström nätat.

– Det känns riktigt bra. Man måste vinna den här sortens matcher. I slutändan kommer alla poäng att vara viktiga, säger ”Bäckis” till nhl.com

Det blev en vild och svängig match mellan Dallas och Philadelphia. Ett tag hade Dallas ledningen med 4-2, men Flyers kom tillbaka och 14.14 i tredje perioden utjämnade Jakub Voracek. Drygt en halv minut senare såg dock Jason Spezza till att ge hemmalaget ny ledning, men Michael Raffl hann utjämna en gång till och så avgjorde Claude Giroux på övertid.

Svenske Dallas-backen Patrik Nemeth tvingades lämna isen precis i inledningen, sedan UJ Umberger oturligt råkat skära honom över armen med en skridskoskena.

– Han blir borta en längre tid, säger coachen Lindy Ruff till nhl.com.