Örebro skrällde mot Almtuna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-07

Text & fakta från kvällens alla matcher

Leksand–Oskarshamn 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (2.01) Andreas Martinsen (Markus Persson, Niklas Andersson), 2–0 (15.23) Eric Johansson (Peter Nordström, Thomas Rhodin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (9.55) Christofer Löfberg (Daniel Ljungqvist, Johan Sjödell–Wiklander) spel fem mot tre.

Skott: 32–26 (13–3, 8–12, 11–11).

Utv, Leksand: 6x2. Oskarshamn: 3x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 3 870.

Leksand var skapligt revanschsuget efter storförlusten i Uppsala senast (5–0). Men Dalalaget hade problem mot jumbon Oskarshamn – även om det blev tre poäng till slut.

I första perioden var det bara ett lag på isen. LIF visade krigartakter och fick med sig en 2–0-ledning.

Sedan var det stopp med målfabrikationen för hemmalaget.

Oskarshamn reducerade efter drygt halva matchen, och Tommy Salos mannar skapade även chanser för kvittering, men Joacim Eriksson i Leksandsmålet var stabil, och hemmalaget kom undan med blotta förskräckelsen.

Bofors–Malmö 5–3 (2–0, 0–3, 3–0)

Första perioden: 1–0 (10.19) Jacob Blomqvist (Johan Nilsson, Patrik Lundh), 2–0 (12.55) Peter Wennerström (Fredrik Höggren).

Andra perioden: 2–1 (8.22) Kim Staal, 2–2 (15.23) Nichlas Hardt (Carl Söderberg) spel fyra mot fem, 2–3 (19.03) Marcus Olsson (Lucas Sandström, Fredrik Eriksson).

Tredje perioden: 3–3 (0.14) Linus Persson (Kristoffer Näslund, Tobias Thermell), 4–3 (9.55) Johan Nilsson (Jacob Blomqvist, Patrik Lundh), 5–3 (14.00) Johan Larsson (Kristoffer Näslund, Linus Persson) spel fem mot fyra.

Skott: 33–29 (9–9, 11–14, 13–6).

Utv, Bofors: 5x2. Malmö: 6x2, 2x5, 2 matchstraff.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2 758.

Bofors fortsätter att överraska.

Karlskoga-laget är ny serieledare efter kvällens trepoängare mot Malmö.

Jani Hurme fick chansen igen mellan stolparna efter en tids bänknötning, och gjorde det godkänt, även om han släppte fem puckar bakom sig.

Det var en svängig match. Hemmalaget hade en tvåmålsledning efter första perioden.

I andra gjorde gästerna tre raka mål, men i slutperioden var det Bofors tur att vinna perioden med 3–0. Laget vände 2–3 till 5–3 och är alltså ny tabelletta.

Blir Bofors säsongens skrällgäng?

Almtuna–Örebro 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (10.17) Henrik Löwdahl (Conny Strömberg, Marcus Jonasén) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (1.49) Conny Strömberg (Justin Kurtz, Jonas Almqvist), 1–2 (5.29) Robert Kimby (Johan Jonsson, Olof Mårs) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (12.01) Nathan DiCasmirro (Fredrik Orrsten) spel fem mot fyra, 2–3 (18.56) Olof Mårs (Fredrik Vestberg, Johan Jonsson) spel fem mot fyra.

Skott: 30–16 (14–4, 8–7, 8–5).

Utv, Almtuna: 3x2. Örebro: 7x2.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 1 498.

Mark Owuya sänkte sin förra klubb.

Nykomlingen Örebro sänkte Almtuna på deras egen hemmaplan.

– Det var en kanonmatch av Mark. Han gjorde några riktigt avgörande räddningar, säger Örebros tränare Peter Andersson till unt.se.

I fredags: Almtuna–Leksand 5–0.

I kväll: Almtuna–Örebro 2–3.

Det var skilda världar jämfört med senast. Uppsalalaget förlorade på hemmais för första gången på länge. Och hjälten: Mark Owuya, som ifjol radade upp segrar för just AIS gjorde sin bästa match för säsongen i sin gamla arena.

Örebro steget före

Trots att Almtuna vann skotten med 14–4 efter första perioden, var det Örebro som hade en 1–0-ledning.

– Efter första perioden var det verkligen tufft. Hade de fått ettan hade det blivit jobbigt, säger Mark Owuya till unt.se.

Efter en tidig utökning i mittakten hade hemmalaget svårt att komma ikapp.

En rejäl skräll av Örebro som visar att man är att räkna med och kliver upp på en åttondeplats.

Västerås–Mora 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (9.58) Viktor Amnér (Mikael Simons, Victor Enmalm).

Andra perioden: 0–2 (5.01) Greger Artursson (Marcus Eriksson, Niklas Fogström).

Tredje perioden: 0–3 (7.53) Jens Jakobs (Niklas Fogström, Martin Johansson) spel fem mot fyra, 1–3 (8.41) Christian Larrivée (Alexander Ribbenstrand, Jonas Johansson).

Skott: 34–35 (9–22, 12–8, 13–5).

Utv, Västerås: 7x2. Mora: 5x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga.

Publik: 2 276