Zürich Lions vann Champions League

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-28

Utklassade ryska mästarna

5-0.

Skrällgänget Zürich Lions krossade ryska Metallurg Magnitogorsk i den andra finalmatchen av Champions Hockey League.

Nu väntar spel mot NHL-motstånd i Victoria Cup till hösten.

– Jag är verkligen stolt över att vara tränare för det här laget. Vi förtjänade segern helt och hållet, säger Zürichs tränare Sean Simpson till turneringens officiella hemsida.

Efter en stark upphämtning i den första finalen var det många som trodde att Metallurg Magnitogorsk skulle knyta ihop säcken och vinna onsdagens returmöte i finalspelet av Champions Hockey League mot Zürich Lions.

Men icke. Schweizarna – som tvingas spela sina hemmamatcher i Diners Club Arena, Rapperswil – tog Metallurg på sängen med sitt raka spel och hade inför den sista perioden gått ifrån till en 2-0-ledningen.

Zürich punkterade också matchen med drygt tio minuter kvar att spela efter två snabba mål av Mathias Seger och Jan Alston.

Hela turneringens bäste poängplockare, Jean-Guy Trudel, fastställde sedan slutresultatet till 5-0. Förnedringen var ett faktum.

Prispengar: 1 miljon schweiziska franc

För Zürich väntar nu spel i Victoria Cup 2009. I höstas fick finalantagonisten Metallurg se sig besegrade i New York Rangers med uddamålet 3-4 i den första upplagan av utmanarmatchen.

Finalsegern betyder även ett tillskott på 1 miljon schweiziska franc i klubbkassan.