Matchfakta 13/2

Leksand–Nybro 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-13

Leksand hade en vanlig dag på jobbet när man plockade tre poäng mot Nybro i Ejendals Arena.

Gästerna chockade dock hemmapubliken när William Quist satte 0-1 redan efter 58 sekunder.

Dalalaget kvitterade efter fyra minuters spel genom Kevin Doell och det kändes att man var på gång på allvar.

I inledningen av andra skickade Jens Bergenström in 2-1 i spel fem mot fyra efter 2.16.

Leksingarna som åkte på en nit i Huddinge senast var sannerligen revanschsuget, men man fick återigen smaka på en kalldusch när Robert Kimby kvitterade.

Innan perioden var över drog serieledarna ifrån och gick upp till en 4-2-ledning.

Nyförvärvet Robert Petrovicky gjorde sin andra match efter återkomsten och fick sätta sista pucken i nät. I tom bur efter 19.39.

– Jag är nöjd med tre poäng och med sista perioden men resten var en sömnig historia från vår sida. I sista perioden kommer vi upp oss och stänger matchen på ett bra sätt, säger Leksands tränare Tomas Kempe till Dala-Demokraten.

Första perioden: 0–1 (0.58) William Quist (Weston Tardy, Fredrik Näslund), 1–1 (4.10) Kevin Doell (Jan Huokko, Eric Johansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (2.16) Jens Bergenström (Jan Huokko, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra, 2–2 (4.39) Robert Kimby (Scott Champagne), 3–2 (13.17) Johan Eneqvist (Jens Bergenström, Elias Granat), 4–2 (16.46) Eric Johansson (Morten Green, Pelle Prestberg) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–2 (19.39) Robert Petrovicky (Jan Huokko) mål i tom kasse.

Skott: 35–23 (13–7, 16–10, 6–6).

Utv, Leksand: 6x2. Nybro: 8x2.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 4 732.

Växjö–Mora 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)

I slutsekunderna av matchen uppstod ett rejält rallarslagsmål där totalt 147 utvisningsminuter tilldelades.

Då hade Mora redan vunnit matchen och stärker därmed sin tredjeplats.

Växjö har nu fyra poäng upp till direktplatsen.

Närmast är Almtuna som har en match mindre spelad och är tre poäng bakom.

Första perioden bjöds på tre mål - samtliga i numerärt överläge.

Daniel Viksten gav gästerna ledningen redan efter 1.45, och drygt tio minuter senare spelade han fram pucken till Teemu Elomo som rakade in utökningen.

Bortalaget var strået vassare men i slutminuterna kom Växjö in i matchen igen när Christian Magnusson reducerade.

Mittperioden var en jämn tillställning. Men det var Dalalaget som gjorde det enda målet och det kom redan efter 45 sekunder.

Hemmalaget kämpade på bra och avlossade många skott i tredjeperioden i jakten på ytterligare reducering, men Juha Pitkämäki i Mora-målet storspelade.

Istället avgjorde Mora med att sätta 1-4 i tom bur.

Stor fördel Mora i jakten på direktplatsen till kvalserien.

Första perioden: 0–1 (1.45) Daniel Viksten (Teemu Elomo, Tony Lagerström) spel fem mot fyra, 0–2 (13.02) Teemu Elomo (Daniel Viksten) spel fem mot fyra, 1–2 (17.06) Christian Magnusson (Tom Linder, Patrik Carlsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–3 (0.43) Adam Andersson (Niklas Fogström).

Tredje perioden: 1–4 (18.58) Martin Johansson (Ross Lupaschuk, Stefan Mann) mål i tom kasse.

Skott: 32–30 (7–12, 7–8, 18–10).

Utv, Växjö: 8x2, 1x10. Mora: 7x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 2 403.

Björklöven–Troja/Ljungby 2–4 (0–2, 2–1, 0–1)

Det var en stenhård kamp i bägge lagens viktigaste match så här långt.

Björklöven hade en poäng upp till Malmö på play off-plats och nykomlingen Troja/Ljungby låg på samma poäng.

Gästerna var effektivt i första perioden och klev till pausvila med en 2-0-ledning.

Mattias Wennerberg reducerade tidigt i andra vilket gav Björklöven kontakt.

Det var en jämn match där Trojas målvakt Tommy Sandahl gjorde en kanonmatch och stoppade 40 skott.

Troja gick upp till 3-1 men Wennerberg reducerade återigen. Den här gången bara 1.25 före andra pausvilan.

I tredje bombarderade Löven puckar mot Tommy Sandahl men det enda målet betydde 2-4 och Troja tog en imponerande trepoängare uppe i Umeå och har nu 74 poäng - lika många som Malmö som ligger sjua.

Björklöven är åtta och har fyra poäng upp till play off.

Första perioden: 0–1 (0.39) Pär Edblom (Olof Mårs, Daniel Håkansson), 0–2 (7.04) Olof Mårs (Niklas Enberg, Daniel Håkansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (2.44) Mattias Wennerberg (Mattias Hellström), 1–3 (14.57) Pär Edblom (Olof Mårs, Daniel Håkansson), 2–3 (18.35) Mattias Wennerberg (Johan Forsberg, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (4.52) Olof Mårs (Daniel Håkansson).

Skott: 42–29 (13–13, 15–12, 14–4).

Utv, Björklöven: 6x2. Troja/Ljungby: 10x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 3 624.