Oskarshamn besegrade Malmö

Uppdaterad 2013-10-03 | Publicerad 2013-10-02

Lusth: "Släpper till för enkla mål"

Oskarshamn öppnade starkt men tappade sin 2-0 ledning.

I den tredje perioden tog man dock tidigt kommandot och till slut kunde de vinna matchen mot Malmö.

Första perioden mellan Oskarshamn och Malmö bjöd på en fartfylld och underhållande hockey från båda lagen. Hemmalaget öppnade kanske allra starkast och kunde efter sex minuter ta ledningen genom Victor Backman.

Knappt hade publiken slutat att jubla innan nästa mål kom. Den här gången var det Andreas Valdix som nätade för Oskarshamn och i det här läget såg det tungt ut för Malmö. Bortalaget repade dock mod och i numerärt överläge kunde Björn Karlsson reducera innan perioden var över.

Malmö kvitterade

Den andra perioden fortsatte i samma tempo som den första men den blev inte lika målrik. Malmö kunde dock till slut återigen överlista Oskarshamn när Henrik Hetta styrde in kvitteringsmålet. Skottet kom från Björn Karlsson som gjorde lagets första mål. Malmö hade alltså vänt underläge 2-0 till 2-2 inför den sista perioden.

Tidig ledning för Oskarshamn

Oskarshamn kunde tidigt i den andra perioden överta ledningen igen genom Juha Uotila. En ledning som man sedan höll matchen ut trots flera farliga chanser från Malmö.

Malmös tränare Mats Lusth var efter matchen inte speciellt nöjd.

– Tredje målet tycker jag är ett skitmål och sen får vi jaga och jaga och vi har chanser att kvittera och maler på bra och gör så gott vi kan. Men vi släpper till för enkla mål, säger Lusth till Viasat efter matchen.