Dagens namn: Ellen, Lena

”Det är bedrövligt agerande av oss”

Publicerad 2013-09-13

Västerås krossade utvisningsdrabbat Timrå

Ett grinigt Timrå straffade ut sig själv med mängder av utvisningar mot Västerås.

Då sågade tränare Rolf Nilsson sitt lag.

– Det är bedrövligt hur vi agerar, säger han efter 0-4 i allsvenska premiären.

Timrås första match i allsvenskan efter nedflyttning blev en minst sagt grinig historia. Det började med att Västerås back Andreas Lindh åkte på ett matchstraff för armbågstackling redan efter 1,57. Han försvann ut från i sen med ett vredesutbrott.

Men i ställe för att Timrå kopplade greppet i det fem minuter långa powerplayet stack Västerås upp och gjorde 0-1 genom snabbskrinnande nyförvärvet Tony Romano.

Västerås utökande sin ledning till 2-0 innan periodpausen och sen tappade Timrå både temperamentet och matchen.

”Jättefrustration”

I andra perioden drog hemmalaget på sig totalt 45 utvisningsminuter och både 0-3 och 0-4 kom i powerplay.

Tränare Rolf Nilsson sågade sina spelares agerande:

– Det är en jättefrustration vi har på domaren, det får vi inte ha. Det är bedrövligt hur vi agerar, framför allt att vi drar på oss de här 10-minuterna. Vi verkar inte förstå på vilken nivå vi befinner oss på, säger han till Viasat.

För Västerås, som satsat hårt på transatlantnyförvärv, blev det jackpot i premiären. Tony Romano, Luca Caputi och Kenndahl Mcardle gjorde alla mål.

Nyförvärvet i målet, Jonas Fransson, var nöjd med vad han såg:

– Sista perioden spelar vi klockrent. Jag har nästan ingenting att göra, säger han.