Storstjärnan sänkt av puck i ansiktet

Publicerad 2014-04-17

Träffades av slagskott: ”Tror inget är brutet”

NEW YORK. Ankorna från Anaheim gick upp i 4-0-ledning och var på väg att inleda slutspelet med en regelrätt överkörning.

Men unga, orädda Dallas kom tillbaka, reducerade tre gånger och håll sånär på att utjämna också.

– Vi satte inte direkt skräck i dem och måste tillbaka till ritbordet, säger Ducks-coachen Bruce Boudreau efter 4-3-segern.

Under första halvan av den inledande matchen i slutspelsduellen mot Dallas Stars hemma i Honda Center såg Anaheim Ducks verkligen ut som tabellettan i den stenhårda västra NHL-konferensen bör se ut.

De spelade fantastisk bra hockey i ursinnigt tempo och gick redan i första perioden upp i 3-0-ledning.

När de sedan i mitten av andra gjorde också 4-0 borde matchen förstås ha varit över, men orutinerat nog slog hemmastjärnorna av på takten – medan de unga, djärva utmanarna från Texas bara fortsatte pumpa och plötsligt hade de reducerat både en, två och tre gånger.

”Lite motgång skadar ingen”

Och så blev slutet av tillställningen ett verkligt drama.

– Ja, det blev tight, men sådant händer i slutspelsserier. Lite motgång skadar ingen, säger skyttekungen Corey Perry till klubbens hemsida.

Coachen Bruce Boudreau tar dock inte fullt lika lätt på det faktum att hans mannar inte stängde ner matchen när de hade fyramålsledning.

– Vi satte inte direkt skräck i Dallas ikväll och måste tillbaka till ritbordet.

Historisk dansk i målet

Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg fanns båda på isen för Anaheim, men gjorde inga poäng. I kassen stod Frölunda-bekante Fredrik Andersen – och blev därmed förste danske målvakt i historien att vinna en match i Stanley Cup-slutspelet.

– Jag kände inte av några nerver alls, jag var helt lugn, säger han till Ducks hemsida.

Även Dallas hade en svensk på isen; 22-årige backen Patrik Nemeth spelade närmare 20 minuter och skötte sig utmärkt.

Stjärnan nerskjuten

Anaheims superstar Ryan Getzlaf tvingades lämna isen när han under Stars forcering sista minuten fick en puck rakt i käften.

– Dom syr honom just nu. Jag vet mer om hur allvarligt det är senare i natt, men jag tror inte att något är brutet, säger Bruce Boudreau.