AIK föll efter straffläggning

Publicerad 2013-09-23

AIK tappade ledningen och föll efter straffläggning.

Pär Arlbrandt avgjorde och sköt tredje raka segern till Linköping inför ett folktomt "Hovet".

– Det högsta jublet på Hovet i kväll var ju när AIK fotboll gjorde mål, säger tränaren Rikard Franzén.

Det var glest på läktarna när AIK tog emot Linköping på Hovet. Det officiella publiksiffran sa 3 402 personer, men det såg ut att vara färre. Många av supportrarna på plats valde att kolla på storbildskärmarna i restaurangen för att även kunna följa IFK-Göteborg-AIK i allsvenskan.

De på plats fick se Simon Hjalmarsson gav gästerna ledningen i den första perioden. Men Mark Hurtubise kvitterade i den andra. Mattias Janmark gav sedan AIK ledningen efter att han satt 2-1 i numerärt underläge och Linköpingstränaren Roger Melin var långt ifrån nöjd med spelet i paus.

– Vi måste sluta spela veteranhockey. Det är inga tacklingar, inga känslor. Det är knappt slagskott, sa han till C More.

"Irriterande"

Bortalaget ryckte dock upp sig i den sista perioden och Johannes Salmonsson tog matchen till förlängning med sitt kvitteringsmål. Förlängningen blev dock mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där avgjorde Pär Arlbrandt för Linköping och gav bortalaget extrapoängen.

– Lite irriterande att vi gör en så pass dålig andraperiod. Tredje äger vi totalt. Ligger man under så är två poäng godkänt men vi ska ha tre poäng i en sådan här match, säger Arlbrandt till C More.

Efter matchen erkände AIK-tränaren Roger Franzén att spelarna inte var helt opåverkade av den dåliga publiksiffran.

– Det är klart att det påverkar, säger han och fortsätter:

– Det högsta jublet kom väl från vip-hyllan när AIK fotboll gör mål.

Linköping klättrar till tredjeplats i tabellen efter segern, medan AIK är kvar som nästjumbo.