Matchfakta 28/2

Nybro-Oskarshamn 2-3 e förl (0–0, 2–1, 0–1, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-29

Oskarshamn tog bonuspoängen i bortamötet med Nybro och har häng på den sista play off-platsen.

I och med att Nybro bara plockade en pinne är deras chanser mycket små att ta igen sex poäng när det bara återstår två matcher.

Första perioden var mållös och Oskarhsmans-forwarden Andreas Valdix fullträff kom efter halva matchen var

spelad. Men inom loppet av 16 sekunder vände hemmalaget på tillställningen.

Andreas Dahlberg kvitterade och Fredrik Näslund gav Nybro ledningen och även en klar fördel inför slutperioden.

Trots ledning var det IKO som hade marginalerna med sig. Andreas Jungbeck kvitterade tio minuter från slutet och

Daniel Åhsberg ordnade den viktiga bonuspoängen. Oskarhamn har tre poäng upp till en play off-plats.

Andra perioden: 0–1 (8.10) Andreas Valdix (Andreas Jungbeck, Alexander Bergström) spel fem mot fyra, 1–1 (12.14) Andreas Dahlberg (Andreas Holfelt, Weston Tardy) spel fem mot fyra, 2–1 (12.30) Fredrik Näslund (Fredrik Strid, Michael Irani).

Tredje perioden: 2–2 (9.59) Andreas Jungbeck (Fredric Jaensson, Richard Gynge).

Fjärde perioden: 2–3 (3.30) Daniel Åhsberg (Eetu Qvist, Alexander Bergström).

Skott: 35–30 (10–10, 13–9, 8–8, 4–3).

Utv, Nybro: 7x2. Oskarshamn: 12x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 1386.