Matchstraff efter bara tre minuter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-02-09

Örebro vann på straffar

Det tog tre minuter av derbyt mellan Örebro och Bofors innan det small.

Örebros Marcus Jonasén satte in en bentackling på Bofors Fredrik Ericson och åkte på ett matchstraff. Matchen fick till slut avgöras på straffar där Örebro drog det längsta strået.

- Det var otroligt skönt, säger Johan Sjödell-Wiklander som avgjorde.

Marcus Jonasén hann bara spela i tre minuter i sin comeback efter den skada som hållit honom från spel i Örebro i åtta matcher.

Örebroforwarden knätacklade Bofors back Fredrik Ericson och åkte på ett matchstraff, vilket Bofors utnyttade till att göra 1-0 efter att Peter Wennerström glidit in i slottet och prickat in ledningsmålet.

Lämnade haltande

Jonasén kom sent in i situationen och sträckte ut sitt ben mot Ericson vid tacklingen, och Ericson lämnade haltande isen.

Örebro vände dock innan den första perioden var över, efter mål av Johan Sjödell-Wiklander och Ryan Gunderson.

Bofors var det klart bättre laget i den andra perioden, och kvitterade också logiskt nog till 2-2, efter att Wennerström stött fram pucken till Martin Thelander som tryckte in pucken.

I den tredje perioden dröjde sedan bara drygt två minuter innan 3-2-målet kom. Linus Persson slog en perfekt och genomskärande passning till Johan Larsson som snyggt målade.

Kom tillbaka

- Det kändes onödigt att släppa upp den till 3-2, men sedan fick vi ett turmål och det tackar vi för. Bofors är ett bra lag som kämpar hårt, så det var viktigt, säger Johan Sjödell-Wiklander till Viasat Hockey.

Vid 3-2 kändes det fördel Bofors. Men Örebro kom alltså tillbaka.

Conny Strömberg kvitterade till 3-3. i power play stod han nere vid förlängd mållinje och drog in ett hårt iskott mot mål, som studsade på Micael Andersson och in. Det var veteranens 50:e poäng den här säsongen.

På straffar avgjorde sedan Johan Sjödell-Wiklander.

- Jag har spelat i Bofors och mött Micael Andersson på träning så jag vet hur jag ska skjuta. Det var jäkligt skönt, säger Sjödell-Wiklander till Viasat Hockey och han visste att han skulle sätta straffen,.

- Jag kände att "ge mig chansen, så sätter jag den". Ibland får man den känslan, säger Sjödell-Wiklander.