Conny Strömberg.

Första derbyt mot ärkerivalen Bik Karlskoga sedan återkomsten till Örebro.

Då låg Conny Strömberg bakom vändningen i den andra perioden med två assist.

Örebro klättrade tack vare segern upp ovanför strecket till playoffserien.

I ett grinigt derby, där totalt 58 utvisningsminuter delades ut, var det tabelltrean Bik Karlskoga som öppnade starkast och tog ledningen i den första perioden genom Fredrik Höggren.

Till den andra perioden vaknade Örebro och det var Conny Strömberg som låg bakom vändningen.

Efter att Johan Adolfsson kvitterat spelade Strömberg fram Henrik Löwdahl och Thomas Mitell till var sitt mål i power play. Marcus Weinstock hann dessutom sticka emellan med en fullträff, vilket betydde att Örebro hade en 4-1-ledning att gå på inför den tredje perioden.

Där reducerade Bik Karlskoga två gånger om i box play genom Carl Berglund och Ken André Olimb, men drygt en minut senare fastställde Kalle Olsson slutresultatet till 5-3 i Örebros favör.

I och med segern, och Malmös förlust mot Leksand, är Örebro ny sjua i tabellen med tretton omgångar kvar.

Södertäljes segertåg fortsätter. Mot Troja-Ljungby kom åttonde raka trepoängaren för tabelltvåan. 16-årige David Pastrnak och 40-årige Michael Nylander gjorde båda sina andra mål i klubben.

Senast mot Asplöven tappade Oskarshamn en 4-1-ledning och föll med 5-6. Mot Tingsryd gjorde Juha Uotila 1-0 efter 17 minuter och den ledning släppte aldrig Oskarshamn. Slutresultat blev just 1-0. I målet räddade Frölunda-lånet Patrick Galbraith samtliga 26 skott.