Publicerad 2015-05-02

Fem mål i sista perioden när Slovakien vände

Slovakien dominerade i två perioder.

Ändå fick Danmark med en poäng efter straffläggning.

Danmark har bara vunnit mot Slovakien en gång tidigare. Men i VM-premiären var det danskarna som tog ledning.

Patrick Björkstrand gav Danmark 1-0 i den andra perioden. Det stod sig fram till mitten av den tredje. Då smällde det till flera gånger om.

Michal Sersen kvitterade efter åtta minuter. Drygt en minut senare kom 2-1. Danmark svarade dock snabbt och satte kvitteringen halvminuten senare.

Dano avgjorde

14 sekunder efter 2-2-målet tog Slovakien återigen ledningen, men med drygt två minuter kvar av matchen kvitterade Danmark på nytt. Trots att Danmark vann skotten i de två sista perioderna med 36-9 gick matchen till förlängning.

Förlängningen blev dock mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där kunde Slovakien avgöra efter att Marko Dano satt den sjätte straffen.