Ros: Jag är besviken på LHC:s storstjärna

Istället verkar han ointresserad där ute på isen.

Sportbladets krönikör Tomas Ros.

Vilken start vi fick på matchen och på festen.

Det var ju fullsatt och 8500 i Cloetta Center.

Den iskalla förstakedjan i Linköping gjorde mål i sitt första byte, 29 sekunder in i matchen, och det kokade i Cloetta. Det var Simon Hjalmarsson som gjorde målet, fint framspelad av Mattias Sjögren och Pär Arlbrandt.

Hängskallar i Frölunda – nejdå.

Istället gjorde göteborgarna två mål på sju minuter och ägde den inledande akten med ett härligt anfallsspel och Andreas Johnson visade att han tog petningen senast på rätt vis och levererade. Lite oväntat att Frölunda var så pigga.

Lite förvånande att Linköping släppte till så mycket med tanke på den förra matchen i Scandinavium där man försvarade sig på ett ypperligt sätt.

Arlbrandt har misslyckats

Frölundas grepp om matchen fortsatte. Visst reducerade hemmalaget 2–3, i mina ögon såg det ut som att Matheson bredsidade in pucken, men närmare än så kom inte Linköping, trots stark forcering sista 10 minuterna.

Linköping fick chanser, sett till matchen i sin helhet, men det var mestadels i powerplay och även där var det aldrig riktigt farligt. Noterbart är att Linköping hade grundseriens vassaste powerplay med Skellefteå, men nu i slutspelet har man nästan spelat en period utan att göra mål.

Där har Pär Arlbrandt, grundseriens poängkung, misslyckats. Han gjorde imponerande 71 poäng på 53 grundseriematcher och var nära att slå alla tiders poängrekord, som innehas av Håkan Loob.