Publicerad 2013-10-21

Men straffshow gav segern till Västerås

Det tog sju bortamatcher, sen spräckte Rögle poängnollan på bortaplan.

Men en straffshow av Tony Romano gav Västerås bonuspoängen.

– Det är underbart med en sån kille i de situationerna, säger tränare Joakim Fagervall efter att Romano satt fyra (!) straffar.

Rögle har haft en blytung inledning på årets allsvenska. Allra värst har har bortaspelet varit. På de första sex omgångarna kunde ängelholmarna summera 0 poäng och 5-19 i målskillnad.

Men tack vare två Dennis Everberg-mål bröts den sviten i Västerås. Det sista Everberg-målet kom 2,50 in i sista perioden. Där och då hade Rögle alla tre poängen men Kenneth Bergqvist styrning på Luca Caputis isare kvitterade och tog matchen till förlängning.

Den blev mållös och sen följde en straffduell mellan Rögle – och Tony Romano.

Sköt fem straffar

Romano gjorde mål på sin ordinarie straff, och följde sedan upp med två raka mål på straff fyra och fem för att hålla Västerås kvar i matchen. Sen missade han sin fjärde straff när han kunde avgöra matchen, men trots det tvekade han inte att gå ut en femte (!) gång och då kom avgörandet.

– Vilken matchhjälte! Jag är så imponerad av snabbheten i skotten. Där har vi lite och lära i svensk hockey, säger experten Harald Lückner i Viasat.

Rögles tränare Dan Tangnes var besviken, trots premiärpoängen på bortaplan:

– Vi är väldigt besvikna att vi inte får med oss tre poäng, säger han.

Allsvenskans överlägset bästa hemmalag är Karlskrona. Men man fick slita ont för att åttonde raka hemmavinsten när formstarka Asplöven kom på besök. Bortalaget kom tillbaka från 2-0-underläge till 2-2 strax före andra periodens slut. Och sen fick Haparanda-laget ett drömläge att ta ledningen när man fick spela 1,14 i fem mot tre.

Men då kom kallduschen. Filip Cruseman kom in som fjärde spelare på banan och satte 3-2 till Karlskrona direkt på en kontring. Matchen slutade 4-2 efter ett sista mål i tom kasse av Nick Angell.