Rögle tog efterlängtad seger

Publicerad 2013-09-24

Storseger för tippade topplaget

Rögle var inför säsongen favorittippade av många experter men laget började hockeyallsvenskan med fyra raka förluster. I kväll kom dock lagets första poäng när man besegrade Oskarshamn med 6-2.

Inför säsongen plockade Rögle in Michael Nylander samt sonen – och tillika jättetalangen – William Nylander. Det tillsammans med NHL-meriterade backen Andreas Lilja gjorde att många har utnämnt Rögle till favoriter att vinna hockeyallsvenskan. Starten på säsongen har dock varit tuff och laget hade inför kvällens match inte tagit en enda poäng.

I kvällens match rivstartade dock Rögle som kunde ta ledningen efter fem minuter. Hemmalaget fortsatte i samma tempo och Daniel Zaar kunde utöka till 2-0 bara tre minuter efter Rögles första mål. Innan perioden var över hade man också fått in mål nummer tre och Rögle lät aldrig Oskarshamn skapa några större farligheter.

Nylander nätade

Oskarshamn behövde höja sig inför den andra perioden men det var fortsatt Rögle som styrde matchen. Daniel Zaar kunde tidigt i den andra perioden göra sitt andra mål för kvällen innan Oskarshamn reducerade genom Andreas Valdix. Oskarshamns glädje blev dock kortvarig då Kelsey Tessier och Michael Nylander gjorde ett varsitt mål innan periodpausen.

Första poängen för säsongen

Matchen kändes avgjord efter två perioder och även om Oskarshamn reducerade tidigt i den tredje perioden var det aldrig någon tvekan om vilket lag som skulle vinna. Rögle höll emot och kunde inkassera sina första poäng för säsongen. Något som tränare, Dan Tangnes, var nöjd med efter matchen.

– Klart att det är jobbigt att torska fyra matcher och särskilt i inledningen av säsongen. Kul att se att vi kommer ut på det sättet vi gör i dag och får med oss en seger, säger han till Viasat efter matchen.

Oskarshamn har nu släppt in 13 mål på sina två senaste matcher och har ännu inte tagit några poäng på bortaplan.

En annan match där det blev rejält med mål var den mellan Björklöven och Mora. Mora gjorde två mål på en minut och Björklöven ville inte vara sämre och gjorde också två mål på en minut. Matchen slutade till slut 3-6 och vinst för Mora. Stor matchvinnare blev Mattias Beck som gjorde hattrick.