Hersley förvärrar krisen för LHC

Publicerad 2014-02-04

Två mål av backen - tangerar målrekordet i SHL

Leksand/Stockholm. Succébacken Patrik Hersley, 27, har tangerat ett 15 år gammalt rekord.

Efter två fullträffar i segermatchen mot Linköping har han tryckt in 21 mål den här säsongen.

– Jag är jättestolt, säger Hersley.

LHC är inne i en tung period. Efter förluster med 1-4, 3-5 och 0-6, valde förre NHL-backen att förstärka Linköping i båset. Men det hjälpte inte tillräckligt för att vända trenden - trots att bortalaget hade 21-4 i målskillnad mot Leksand den här säsongen inför nedsläpp.

Det blev fjärde raka förlusten för Linköping.

Två mål av Hersley

Leksands-backen Jan Huokko stod för 21 fullträffar under säsongen 1998-99. Nu är det målrekordet tangerat av LIF:s stjärnskott Patrik Hersley.

När Leksand besegrade Linköping med 5-2 på hemmaplan stod backen för två nya fullträffar. Det betyder att 27-åringen har åtta matcher på sig att slå målrekordet för backar i Sveriges högsta serie.

– Jag är jättestolt över det här rekordet. Det känns enormt stort för mig, säger Patrik Hersley.

Kolarik hämtade upp underläge

Martin Grönberg gav LIF ledningen i den första perioden och Hersley ökade på till 2-0. Då såg matchen i praktiken ut att vara avgjord.

Men Chad Kolarik ordnade både 1-2 och 2-2 för LHC under mellan perioden.

Sedan avgjorde dock hemmalaget i slutperioden. Med kvarten kvar tryckte Patrik Hersley in 3-2 och med drygt fem minuter kvar sköt Johan Ryno in 4-2.

Matchen slutade 5-2 efter att Jacob De La Rose satte pucken i öppen kasse.