Rögle stod upp bra utan Kenny Jönsson

Malmö (TT)

Mitt i brinnande OS-hockey lockade Malmö och Rögle över 4300 åskådare till det allsvenska derbyt.

Trots att stjärnbacken Kenny Jönsson befinner sig i Turin stod Rögle väl upp på bortais mot serieettan.

Mikael Gath fixade ledning efter första perioden och det var inte långt från 0–2 och ett rejält grepp om matchen för nordvästskåningarna.

Powerplay avgjorde derby

Men Johan Forsbergs kvittering nästan halvvägs in i mittenperioden blev upptakten för en stark Malmöspurt. I slutperioden avgjorde Robert Tomik och David Moravcec inom loppet av mindre än två minuter. Båda målen kom i spel i numerärt överläge.

Jumbon Arboga gav inte bort något hemma mot mittenlaget Västerås. 5–2 till slut och en seger som aldrig var hotad. Marcus Weinstock gjorde två av målen.

Nybro tog tre viktiga poäng genom 2–0 hemma mot Nyköping. Jonny Ågren och Robert Kimby gjorde målen. Efter 36 matcher parkerar båda lagen på 37 poäng.