Dagens namn: Nils

Lövens skräll - nu kan det bli kvalfest

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-23

MALMÖ

I fredags gjorde Björklövens Fredrik Davidsson fyra mål när Löven slog fyran Rögle med 5-1.

I går bidrog hans 1-0-mål att knäcka topplaget Malmö.

-Det är helt otroligt vilket flyt. Den här helgen dubblade jag mina mål, säger Fredrik, som före helgen gjort fem mål på 29 matcher.

Jubel i Björklöven - Malmömålvakten Corey Hirsch deppar.

Inte nog med att Björklöven gav Malmö lagets första hemmaförlust - Löven tog sin första seger någonsin nere i Malmö.

-Kul att bli historisk, säger Fredrik.

Björklöven har nu på kort tid slagit allsvenskans båda topplag: Skellefteå (4-1) och Malmö (4-3).

Vilket lag är bäst?

-Svårt att säga men det känns som om Malmö har skickligare spelare men i dag såg dom trötta ut. Dom verkade åka runt och vänta på kvalserien, säger Fredrik.

Malmö hamnade i 0-2-underläge efter en svag avslutning på första perioden. I andra fick man ett tidigt reduceringsmål och i tredje gick laget fram till 3-2 efter drygt sex minuter. Då såg det kört ut för Löven men man hade kraft att vända tillbaka matchen i egen favör.

-Vi var illa ute i andra perioden men vår målvakt Tobias Lundström var lysande, säger Fredrik Davidsson.

Gamle Modokeepern räddade Lundström räddade 40 av 43 skott.

Björklöven är nu med i kampen om fjärdeplatsen i och med att Skellefteå vann en svängig match mot Rögle.