Sundsvall tog segern mot Örebro på straffar

Örebro–Sundsvall 3–4 efter straffar

Nykomlingen Örebro bombarderade Sundsvalls målvakt Michal Zajkowski.

Det räckte till en poäng för hemmalaget.

– Vi skulle avgjort tidigare, vi är det spelförande laget i 60 minuter. Tyvärr är det så här i hockey, dom får göra 3–3 efter ett ödesdigert misstag från vår sida. Jag är besviken, säger Örebros tränare Peter Andersson till Radiosporten.

41 skott fick Zajkowski emot sig – och räddade 38.

Fram till slutminuterna ledde Örebro med 3–2. Då kvitterade Nicklas Johansson.

Förlängningen blev mållös, där hade hemmalaget hetaste chanserna, bland annat spelade laget fem mot tre utan att få utdelning.

Istället kunde Sundsvall vinna efter straffläggning.

– Deras målvakt räddar dom, men jag tycker vi är det bättre laget, säger Peter Andersson.

Otur för Örebro som verkligen hade chansen att ta sin andra trepoängare för säsongen.

Örebros målvakt Mark Owuya, lånet från Djurgården, som ifjol var i Almtuna, gjorde en stark säsong ifjol. Men i år har det gått tyngre. På sex matcher har han en räddningsprocent på 86,70.

Kanske måste han storspela emellanåt för att kunna spela hem flerpoäng för Örebro.

Mora–Troja/Ljungby 4–2

Fyra raka förluster räckte för Mora.

På lördagen vände man underläge, 1–2, mot Troja/Ljungby, till seger 4–2.

Ett par minuter före andra pausvilan kvitterade Alexander Deilert – det målet gav Mora styrka.

Fram till dess var perioden Trojas, men till slut var det Mora som fick det viktiga målet.

I tredje var hemmalaget det bästa laget och fortsatte forcera med en stark offensiv.

Dalalagets tredje seger på sex matcher resulterar i en sjundeplats i en haltande tabell.

Troja som ifjol tog sig sensationellt till play off som nykomling noterade sin fjärde förlust på sex försök.