Dagens namn: Ellen, Lena

Matchfakta 25/9

Björklöven – Västerås 1–3 (1–2, 0–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-25

Första perioden: 1–0 (6.42) Johan Svedberg (Martin Johansson, Fredrik Öberg) spel fem mot fyra, 1–1 (17.07) Jonas Johansson (Fredrik Johansson, Ola Svanberg), 1–2 (18.32) Stefan Hellkvist (Sebastian Meijer, Christian Larrivée).

Andra perioden: 1–3 (18.35) Dennis Rasmussen (Andreas Valdix, Kalle Olsson).

Skott: 22–31 (13–9, 5–10, 4–12).

Utv, Björklöven: 4x2. Västerås: 3x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 2 890

Det ser inte ljust ut för Björklöven.

Efter kvällens förlust hemma mot Västerås har Umeålaget ett svagt facit: tre poäng på fyra matcher.

Och visst ser det ut att återigen bli en tuff säsong – ifjol gick laget på en förlust runt två miljoner kronor och samtliga spelare tilläts att lämna klubben.

Visst har man ett lag som lär kriga om de sju första platserna. Men då måste man prestera bättre än vad man gjort hittills.

Som det ser ut nu är man knappast ett lag för övre halvan.

Västerås verkar ha hittat formen och har nu två raka segrar.

Stefan Hellkvist nätade för fjärde matchen i rad och visar gammal god form.

Malmö – Troja/Ljungby 4–1  (1–0, 2–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (4.11) Patrik Hersley (Lucas Sandström).

Andra perioden: 2–0 (5.29) Nichlas Hardt (Fredrik Eriksson, Carl Söderberg) spel fem mot fyra, 3–0 (15.26) Patrik Hersley (Morten Green, Fredrik Eriksson) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 4–0 (6.23) Fredrik Eriksson (Lucas Sandström), 4–1 (7.11) Daniel Håkansson (Pär Edblom) spel fem mot fyra.

Skott: 28–28 (11–5, 12–12, 5–11).

Utv, Malmö: 5x2. Troja/Ljungby: 10x2, 1x10.

Domare: Niklas Lovefall, Vallda.

Publik: 4 919.

Markus Svensson stod återigen mellan stolparna när Malmö tog tre poäng mot Troja/Ljungby.

Jani Hurme har efter två svaga insatser fått en plats på bänken till förmån för den svenska 25-åringen.

Och där lär han få sitta om Svensson fortsätter spela på det här viset.

Troja avlossade 28 skott och fick bara in en puck.

Efter två perioder stod det 3–0 och gästernas chans till poäng var extrem liten, men tack vare målvakten Christoffer Bengtsberg som spelade bra mellan stolparna, fanns det ändå en liten möjlighet.

Troja vann faktiskt skotten klart i tredje perioden men kom inte närmare än ett tröstmål.

Malmös andra seger för säsongen vittnar om ett lag på uppgång.

Leksand – Borås 6–1  (1–1, 2–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (11.23) Stefan Lassen (Markus Persson, Patrik Carlsson) spel fem mot fyra, 1–1 (19.06) Robin Karlsson (Erik Andersson, Emil Bejmo) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.08) Eric Johansson (Peter Nordström, Pelle Prestberg) spel fem mot fyra, 3–1 (13.43) Kimmo Lotvonen (Jesper Ollas, Marcus Weinstock) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (2.29) Martin Janolhs (Marcus Weinstock, David Åslin), 5–1 (6.32) Pelle Prestberg (Oliver Ekman–Larsson, Peter Nordström), 6–1 (16.09) David Åslin (Stefan Lassen, Kimmo Lotvonen).

Skott: 34–24 (13–6, 11–12, 10–6).

Utv, Leksand: 6x2. Borås: 6x2, 1x10.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 4 087.

Målvakten Timo Leinonen tävlingsdebuterade för Leksand – och gjorde det bra.

Finländaren släppte bara förbi Robin Karlssons skott som betydde en sen kvittering till 1–1 i slutet av första perioden.

Dalalaget var ineffektivt till en början men målen kom successivt och till slut var det utklassning.

Positivt för Leksand så här långt in på serien är självklart att många av den yngre generationen har klivit in och producerat.

Ikväll svarade David Åslin, 20, för ett mål och en assist – hans första fullträff i A-lagssammanhang. Martin Janolhs, 20, var också en av målskyttarna.

Leksand har ännu inte förlorat under ordinarie speltid och nu är man där man brukar vara – i serieledning.

Oskarshamn – Växjö 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.31) Daniel Åhsberg (Steve Saviano, David Lundbohm) spel fem mot fyra, 0–2 (7.54) Robert Rosén (Christoffer Persson, Gustav Hjalmarsson).

Tredje perioden: 0–3 (16.34) Johan Andersson (Peter Tsimikalis, Nicklas Rahm) mål i tom kasse.

Skott: 19–27 (5–16, 6–7, 8–4).

Utv, Oskarshamn: 7x2. Växjö: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 2 301.

Växjö vann smålandsderbyt in för drygt 2 300 åskådare i Oskarshamn.

Målvakten Viktor Fast spikade igen totalt och hemmalaget lyckades inte få dit pucken.

Oskarshamns tränare Tommy Salo:

– Vi försöker med allt, men kommer i underläge direkt från början. Visst hade vi ett bra byte direkt, men sen tar vi utvisningar och det går inte. Det tär på oss och då får man inte i gång något spel heller, säger Salo till Viasat Hockey.

Det var Växjö för hela slanten. Direkt i inledningen gjorde man både ett och två noll.

I tredje perioden stod sig fortfarande siffrorna och redan efter 14.22 gjorde IKO ett försök att plocka ut målvakten och spela sex mot fem.

Men bara efter 14 sekunder satte Johan Andersson 3–0 – spiken i kistan.

Det här var Växjös andra seger på fyra matcher.

Oskarshamn har så här långt bara tre poäng, och måste börja vinna för att inte halka för långt ner i tabellen.