Uppsalalaget hade tre poängs försprång inför mötet och ville givetvis dryga ut det avståndet.

Båda målvakterna spelade mycket stabilt i det lilla ”toppmötet”.

Malmö gjorde matchens enda mål inprickat av Carl Söderberg i mittperioden.

Det här var Malmös första trepoängare på en månad – och det var en viktig sådan och kom lägligt.

Nu har skåningarna 64 poäng och har sju pinnar till tredjeplatsen – chansen finns kvar.

Sundsvall–Bofors 3–2 efter förlängning

Sundsvall fick med sig två rejält viktiga poäng i mötet med Bofors.

Henrik Thegel blev matchvinnare när han avgjorde i power play 3.10 in i förlängningen.

Det var annars Karlskogalaget som började bäst.

Patrik Lundh nätade i slutet av första perioden och i andra utökade Fredrik Höggren siffrorna.

Sundsvall reducerade men det var i slutet av tredje som Nicklas Johansson kvitterade gästernas ledning.

Sundsvall har nu fem poäng tillgodo på rätt sida sträcket. Troja/Ljungby jagar närmast.

Bofors ligger fortfarande ohotat sjua på den sista play off-platsen.

Troja/Ljungby–Växjö 2–4

Växjö avgjorde sent i Kronobergsderbyt mot bottenlaget Troja/Ljungby.

Ett par minuter in i mittperioden slog Daniel Wallin in 2–0 till hemmalaget efter att ha rundat målvakten Oscar Ahlsenfelt.

Gästerna stod dock upp bra och bara 29 sekunder före periodsignalen kvitterade Växjös Josh MacNevin även om de siffrorna kanske inte präglade matchen så långt.

I tredje tog Växjö ledningen och trots att Troja var nära en kvittering så kunde Växjös Steve Saviano avgöra matchen.

Tre viktiga pinnar för topplaget.

I och med segern är Växjö återigen uppe på andraplatsen – fast nu med lika många poäng som AIK.

Troja har å sin (o)tur fem poäng upp till säker mark.

Örebro–Västerås 3–1

Örebro vann sexpoängsmatchen mot Västerås.

Lagets målvakt Lubos Pisar gjorde återigen en kanonmatch. Nyförvärvet som har spelat upp sig markant senaste tiden.

Även om det började dåligt den här kvällen. Redan efter fyra minuter släppte han in Västerås enda fullträff för kvällen, men efter det var han rena rama muren.

Sedan var det hemmalaget som kunde vända på siffrorna med ett mål i varje period.

Avgörandet slog Conny Strömberg in fem minuter före slutet.

Nykomlingen har därmed samma poäng som västmanlänningarna.

De är delad nia och har 16 poäng till play off.

Det är Örebro nöjda med.

Västerås är mindre glada och noterbart är att laget bara har elva poäng till kvalspel.

Mora–Borås 4–5 efter straffar

Play off-jagande Borås skrällde borta mot Mora.

Tacka målvakten Pontus Hansson för det.

Borås-keepern stoppade 46 av 50 skott och räddade vid upprepade tillfällen kvar sitt lag i matchen.

Borås mäktade endast med 18 skott men gjorde fem mål. Det sista under straffläggningen genom Per Fernhall.

Det var också Fernhall som gjorde viktiga 1–2 i power play i mitten av andra perioden.

I tredje var det rena rama målfyrverkeriet.

Borås utökade siffrorna till 1–3 men Mora kom tillbaka och nio minuter senare hade Dalalaget vänt till en 4–3-ledning.

Men tack vare Jens Karlssons kvittering fyra minuter från slutet kunde Borås sedan vinna – mycket överraskande i Mora.

Det var nog Borås sista hopp om att försöka nå en play off-plats.