Matchfakta 3/12

New Jersey–Atlanta 3–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-03

(1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (14.51) Todd White 6 (Tobias Enström, Marian Hossa) spel fem mot fyra, 1–1 (19.09) Sergei Brylin 3 (Paul Martin, John Madden).

Andra perioden: 2–1 (15.46) John Madden 7 (Karel Rachunek, Sergei Brylin).

Tredje perioden: 2–2 (9.34) Ilya Kovalchuk 22 (Bryan Little, Darren Haydar).

Straff: 3–2 Brian Gionta.

Skott: 36–25 (9–9, 12–3, 11–9, 4–4).

Utvisningar, New Jersey: 2 x 2 min. Atlanta: 5 x 2 min.

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 0, 0, 0, 27.27

Matchen: När Martin Brodeur räddade Ilya Kovalchuks straff innebar det att New Jersey Devils tog sin sjunde raka seger.

– Han är en bra målvakt, en av de bästa någonsin. Han rör sig snabbt från stolpe till stolpe så jag försökte sätta pucken högt, sa Kovalchuk till AP.

Kovalchuk lyckades inte överlista Brodeur i straffläggningen, men i mitten av den tredje perioden kvitterade han för gästerna med sitt 22:a mål för säsongen. Efter kvitteringen tog Trashers över och var riktigt nära en seger i slutsekunderna när Todd White och Marian Hossa snurrade runt motståndarmålet. Atlanta Trashers 34-årige målvakt Johan Hedberg var den hetare av de två målvakterna under spelet och räddade totalt 34 skott, men i straffläggningen lurades han av Brian Gionta. Hedberg var riktigt bra i den andra perioden när hemmalaget försökte avgöra matchen med en stark offensiv.

– Vi får vara nöjda med att komma igen och få med oss en poäng hem, sa Hedberg.

Devils vänsterforward Jay Pandolfo, 32, missade sin andra raka match på grund av en ljumskskada, Pandolfo hade inför skadan spelat 307 matcher i rad. Sju raka segrar är Devils bästa svit sedan dom avslutade säsongen 2005-06 med 11 raka segrar.

Minnesota–Vancouver 2–1

(1–0, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (16.38) Eric Belanger 6 (Sean Hill, Brian Rolston) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (5.37) Mike Brown 1 (Lukas Krajicek, Taylor Pyatt), 2–1 (16.45) Aaron Voros 4 (Marian Gaborik).

Skott: 30–20 (12–4, 8–9, 10–7).

Utvisningar, Minnesota: 4 x 2 min, 2 x 5 min. Vancouver: 9 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 10 min.

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 0, 1, 0, 0, 18.28

Matchen: Efter att ha hållit nollan i tre matcher i rad fick Vancouver Canucks Roberto Luongo – efter totalt 210 minuter och 34 sekunder – känna hur det känns att återigen släppa in ett mål då centern Eric Belanger gav Minnesota Wild ledningen. Canucks var sig inte lika och såg inte riktigt heta ut under större delen av matchen. Totalt fick laget bara iväg 20 skott mot Niklas Bäckström, 29, i hemmamålet och fyra av skotten kom först i slutminuten efter att Luongo lämnat kassen för en extra utespelare.

– Vi spelade slarvigt i 40 minuter och i den tredje perioden kom vi inte upp i normal nivå. Utan Luongos storspel så hade matchen troligen varit avgjord efter den första perioden, sa Mattias Öhlund, 31, till AP.

Matchen var oerhört tuff – speciellt den första perioden – och lagen gillar verkligen inte varandra efter Öhlunds våldsamma slashing på Wilds Mikko Koivu för två veckor sedan. Slashingen renderade i en fyra matcher lång avstängning för den svenske backen, medan Koivu har missat sju matcher på grund av skadan han ådrog sig. Öhlund buades ut under spelarpresentationen och varje gång han rörde pucken i matchen. Det tog bara tre sekunder efter första nedsläpp innan det första slagsmålet var ett faktum sedan Aaron Voros och Jeff Cowan kastat handskarna. Markus Näslund noterades inte för någon poäng och ligger fortfarande jämsides med centern Trevor Linden, 37, i toppen av listan över de spelare som gjort flest poäng genom tiderna för Canucks. Linden var bänkad i kvällens match.

Anaheim–Edmonton 0–4

(0–2, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (9.29) Raffi Torres 5 (Zachery Stortini, Jarret Stoll), 0–2 (18.25) Dustin Penner 5 (Robert Nilsson, Andrew Cogliano) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (7.15) Joni Pitkänen 2 (Shawn Horcoff, Jarret Stoll) spel fem mot fyra, 0–4 (9.19) Tom Gilbert 4 (Sam Gagner, Shawn Horcoff).

Skott: 25–21 (4–10, 14–6, 7–5).

Utvisningar, Anaheim: 5 x 2 min, 1 x 10 min. Edmonton: 4 x 2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter:

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 80,6%, istid 60.00

Edmonton: Mathieu Garon 100%, istid 60.00

Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 0, 0, 18.42

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 1, 1, 0, 0, 10.35

Matchen: Dustin Penner visade publiken i Honda Center vad dom blev av med då Anaheim Ducks vägrade matcha kontraktsförslaget som Penner fick av Edmonton Oilers i augusti. Penner gjorde 29 mål förra säsongen och Ducks saknar verkligen hans – och Teemu Selännes – offensiv denna säsong. I kvällens match gjorde den 25-årige forwarden 2-0 i slutet av den andra perioden då pucken via hans mun gick i mål bakom Jean-Sebastien Giguere. Bortalaget dominerade den första perioden och skaffade sig en bra grund att stå på inför resten av matchen. Oilers 29-årige andremålvakt Mathieu Garon svarade för en stabil insats när Ducks tryckte på för en reducering. Garon räddade alla 25 skotten och höll nollan för 12:e gången i karriären.

– Försvarsspelet var riktigt bra i kväll och dom blockerade flera skott, sa Garon till AP.